OL-chef til dansk fodbold: De bedste skal med til Rio

Skrevet af admin

17/03/2016

Dagens topnyheder

Danmark skal stille med det bedst mulige fodboldhold til sommerens OL i Rio de Janeiro.

Det fastslår Danmarks Idrætsforbunds OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, efter at han torsdag sammen med Team Danmark har offentliggjort Danmarks målsætning på ti medaljer ved OL.

Det er endnu usikkert, om flere af de bedste danske klubber vil afgive deres bedste spillere til OL-turneringen.

- Udgangspunktet er, at vi stiller med det bedste hold. Det er det, vi vil, siger Morten Rodtwitt.

- Det er også det, der skal til for, at man kan begå sig til en OL-turnering. Jeg tror, ingen spillere eller trænere eller forbund får noget fornuftigt ud af at stille et halvskidt hold til et OL, siger han.

Rodtwitt fortæller, at han er i løbende kontakt med Dansk Boldspil-Union (DBU) omkring OL-fodboldholdet.

I DBU er ungdomslandstræner Niels Frederiksen i dialog med de danske klubber, der ikke er tvunget til at afgive deres spillere.

Det skyldes, at OL-turneringen ikke er en del af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) officielle kampkalender. Det betyder, at danske klubber i samme periode spiller kampe i Superligaen og måske i Europa.

- Vi har et supergodt samarbejde med DBU, og vi er fortrøstningsfulde omkring, at DBU får stillet et rigtig stærkt fodboldhold til OL-turneringen.

- De har fået rigtig god tid til at få sat holdet sammen og få lavet de aftaler, der skal laves, siger Rodtwitt.

Spørgsmål: Men kan man forestille sig, at DIF har en holdning til, om Niels Frederiksen rent faktisk udtager det bedste hold?

- Nej. For det første er vi ikke fodboldfaglige på det niveau. Det er Niels Frederiksen, der i sidste ende laver indstillingen til de udtagelser. Det er hans kompetence.

- Men vi må gerne stille de frække spørgsmål, om det er det bedste hold, der er til rådighed for ham, og det har vi tænkt os at gøre, siger Rodtwitt.

/ritzau/