OL-debutant tager skræklodtrækning med sindsro

Jonathan Groth står til at ramle ind i den topseedede kineser Ma Long i tredje runde i bordtennisturneringen ved OL i Rio, og det huer ikke Danmarks bedste bordtennisspiller.

OL-debutanten fokuserer mest på sin første kamp i anden runde på søndag, men kommer han videre derfra, så erkender han, at det ser uhyggeligt svært ud mod Ma Long.

- Hvis jeg nu skulle vinde (kampen i anden runde), så er det ikke drømmelodtrækningen.

- Jeg har mødt ham en enkelt gang for et halvt år siden, og jeg tabte 0-4 og rimeligt stort. Han var i topform og tabte kun et sæt i hele den turnering, siger Groth.

Ma Long har de seneste måneder ikke vist lige så skræmmende styrke, vurderer den 23-årige dansker.

- Han har ikke virket til at have helt samme topform i maj og juni som i december og tidligere på året.

- Han har stadig spillet fantastisk godt og vundet, men tidligere var han helt suveræn og overlegen. Det har han ikke været på samme måde, og han har tabt et par enkelte kampe.

- Han var mere eller mindre umenneskelig for et halvt år siden, men nu har han vist sig at være lidt mere menneskelig, siger Groth.

Inden det mulige møde med Ma Long venter der Groth en anden svær opgave.

Groth, som er oversidder i første runde, skal i anden runde møde enten finnen Benedek Olah eller Chen Feng fra Singapore, der ligger henholdsvis nummer 70 og 117 på verdensranglisten.

Tidligere har Groth mødt begge, og det er blevet til sejr over Olah og et nederlag til Feng.

- Jeg glæder mig til den første kamp. Jeg kender og har spillet mod begge, jeg kan møde. Det er rigtig gode modstandere.

- Feng har et niveau, der er højere, end hvad ranglisten berettiger ham til. Han har en stor kapacitet. Så jeg lader mig ikke snyde af den lavere ranglisteplacering, hvis det er ham, jeg skal møde, siger Groth.

- Til et OL kan alt ske. Jeg føler mig ikke som nogen stor favorit. Den, jeg skal møde, kommer ind med en stor portion selvtillid ved at have slået en god spiller og har alt at vinde.

- Heldigvis ser jeg det på samme måde. Jeg har alt at vinde og ser det som en fifty-fifty-kamp, lyder det fra Groth.

/ritzau/

 

Dagens Gossip