OL-FAKTA: Specialforbundenes meldinger om Rusland

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har ladet det være op til hver enkelt specialforbund at træffe en beslutning om, hvorvidt Rusland skal have lov til at stille op i de enkelte sportsgrene. Alle tidligere dopingdømte russere er dog nægtet adgang af IOC.

Flere af specialforbundene har afgivet et svar, mens andre stadig er i tænkeboks. Få et overblik her:

* Vandsport: Foreløbig er syv svømmere udelukkede. Heriblandt finder man Rikke Møller Pedersens konkurrent Yulia Efimova. Det Internationale Svømmeforbund (Fina) tester alle dopingprøver fra 2015, der er afgivet af russiske svømmere, igen.

* Bueskydning: Det Internationale Bueskydningsforbund (WA) har givet alle tre russiske skytter lov til at stille op.

* Atletik: Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har forbudt alle russiske atletikudøvere at stille op under russisk flag. Hver enkelt har mulighed for at stille op under neutralt flag, hvis de kan bevise deres uskyld. Foreløbig har kun længdespringeren Darya Klishina fået lov.

* Badminton: Det Internationale Badmintonforbund (BWF) har givet tilladelse til, at de fire russiske OL-kvalificerede badmintonspillere kan deltage. Beslutningen afventer nu godkendelse af IOC.

* Boksning: Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med de 11 OL-kvalificerede boksere.

* Kano og kajak: Fem kano- og kajakroere er nægtet OL-deltagelse af Det Internationale Kanoforbund (ICF).

* Cykelsport: Ruslands Olympiske Komité har fjernet tre ryttere fra listen over russiske cykelryttere, der kan deltage, mens yderligere tre ryttere bliver undersøgt, meddeler Den Internationale Cykelunion (UCI). I alt var 18 russiske ryttere oprindeligt kvalificeret til at deltage i OL.

* Ridesport: Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med de 16 OL-kvalificerede ryttere.

* Fægtning: Hele det russiske hold i fægtning får lov til at stille op. Det besluttede Det Internationale Fægteforbund (FIE). Dermed stiller 16 OL-kvalificerede fægtere op for Rusland.

* Golf: Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med den ene OL-kvalificerede golfspiller.

* Gymnastik: Det Internationale Gymnastikforbund (FIG) har besluttet, at samtlige 21 OL-kvalificerede gymnaster fra Rusland kan stille op.

* Håndbold: Det Internationale Håndboldforbund (IHF) vil have testet hele Ruslands kvindelandshold, før det kan få en OL-billet.

* Judo: Det Internationale Judoforbund (IJF), hvor præsident Vladimir Putin er æresmedlem, har givet grønt lys til alle 11 OL-kvalificerede kæmpere.

* Moderne femkamp: To russere er blevet udelukket, mens tre har fået grønt lys til at stille op.

* Roning: 22 ud af 28 roere er blevet udelukket, har Det Internationale Roforbund (Fisa) besluttet.

* Sejlads: Det Internationale Sejlsportsforbund (ISAF) har givet seks russere grønt lys til at deltage ved OL, mens en enkelt har fået forbud mod at deltage.

* Skydning: Det Internationale Skytteforbund har givet grønt lys til samtlige 18 russiske skytter.

* Bordtennis: Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med de tre OL-kvalificerede bordtennisspillere, men Det Internationale Bordtennisforbund (ITTF) har meddelt, at man er i fuld gang med at undersøge sagen.

* Taekwondo: Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med de tre OL-kvalificerede taekwondoudøvere, men Det Internationale Taekwondoforbund (ITF) har meddelt, at man er i fuld gang med at undersøge sagen.

* Tennis: Det Internationale Tennisforbund (ITF) har givet grønt lys til samtlige syv OL-kvalificerede tennisspillere.

* Triatlon: De seks OL-kvalificerede triatleter fra Rusland får alle lov til at stille op. Det har Den Internationale Triatlon Union (ITU) besluttet.

* Volleyball: Ruslands 30 OL-kvalificerede volleyballspillere får alle lov at stille op. Det har Det Internationale Volleyball Forbund (FIVB) besluttet.

* Vægtløftning: Alle russiske vægtløftere udelukkes. De har skadet sportens omdømme, meddeler specialforbundet IWF.

* Brydning: Det Internationale Brydeforbund (UWW) anbefaler, at 17 ud af de 17 OL-kvalificerede brydere får lov at deltage.

* Rusland er ikke kvalificeret i hockey, fodbold, syvmandsrugby og basketball.

Kilde: Reuters

/ritzau/

 

Dagens Gossip