OL-landshold vil undgå at sende presbold til sig selv

Det danske fodboldlandshold skuffede ved kun at spille 0-0 mod Irak i den første kamp ved OL torsdag, og derfor venter et nærmest altafgørende opgør mod Sydafrika.

Natten til tirsdag dansk tid skal Danmark helst besejre Sydafrika, da Brasilien og Neymar venter i den sidste gruppekamp.

Landstræner Niels Frederiksen hæfter sig ved, at holdet viste god moral i løbet af kampen, som ikke var præget af kønt spil.

- Det var vigtigt ikke at tabe den første kamp, og det gjorde vi heldigvis ikke. Vi var tilfredse med defensiven og den måde, vi kollektivt greb det an på. De arbejdede hårdt for det.

- Vi er ikke tilfredse med den måde, vi behandlede bolden på, når vi havde den. Vi sparkede for meget og spillede for lidt, siger Niels Frederiksen.

Sammenspillet haltede, og det skyldes især, at der var store udskiftninger kort før OL på grund af skader og manglende tilladelser fra klubber til at frigive spillere, siger træneren.

- Vi vidste det godt. Det er noget med trygheden, for det er et hold, der ikke er spillet sammen. Nogle er kommet med en meget lille forberedelsesperiode. Derfor er det ikke overraskende, at der var lidt usikkerhed, forklarer han.

Nu venter et opgør mod Sydafrika, som spillede 0-0 mod Brasilien i den første kamp.

- Det var et overraskende resultat. Jeg synes, Sydafrika var gode og spillede godt i undertal. Det var en meget lige kamp, indtil Sydafrika fik en mand vist ud.

- Det viser vel bare, at der er stor jævnbyrdighed. Det kan godt være, at det ene hold har en masse stjerner, og det har de andre hold ikke. Men når kampen skal spilles, så er der ikke nødvendigvis så stor forskel, siger Niels Frederiksen.

Træneren satser på at komme videre fra gruppespillet, og det kræver formentlig en sejr over Sydafrika.

- Det bliver måske en lille smule sværere end mod Irak. Sydafrika har mange dygtige fodboldspillere. Det bliver en svær og anderledes opgave.

- Det er stadig ambitionen at gå videre fra gruppespillet. Det kræver nok et ordentligt resultat mod Sydafrika, medmindre vi vil sætte os i en situation, hvor vi skal vinde over Brasilien i den sidste gruppekamp, siger han.

Anfører Lasse Vibe vil helst undgå det scenarie og kræver en helstøbt indsats mod sydafrikanerne.

- Sydafrika er åbenbart en hel del bedre, end vi havde troet. Det er et wake up call til os. Vi skal ud og have en sejr, medmindre vi vil sende en stor presbold til os selv.

- Vi har stadig et sidste skud i bøssen mod Brasilien. Men hvis ikke vi vil sende en presbold til os selv, så skal vi hente tre point mod Sydafrika, siger Vibe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip