OL-medaljevinder tigger om ny chance efter dopingdom

Den firedobbelte olympiske medaljevinder i svømning Park Tae-Hwan var mandag nede på knæ for at bede Sydkoreas Olympiske Komité (KOC) om at få lov til at deltage ved sommerens OL i Rio de Janeiro.

For nylig var sydkoreaneren færdig med at afsone karantænedommen på 18 måneder, som han var blevet tildelt efter at være snuppet for at have anvendt anabolske steroider. KOC har dog en regel om, at man ikke må stille op for landet tre år efter endt dopingdom.

- Jeg vil være taknemmelig, hvis jeg kunne få endnu en chance for at tjene mit land og lave en god præstation for det sydkoreanske folk, sagde svømmeren mandag på en pressekonference.

Efter udtalelsen satte han sig ned på knæ og bøjede hovedet mod gulvet, et traditionelt sydkoreansk symbol på anger.

Ved OL i 2008 vandt han guld i 400 meter fri, mens han vandt sølv på den halve distance. For fire år siden blev det til sølvmedaljer på de samme to distancer ved legene i London.

Derfor har svømmeren i mange år været et af Sydkoreas fremmeste sportsnavne, hvilket gjorde ham til et idol blandt unge sportsudøvere og eftertragtet som reklameklods for store virksomheder.

I april var Park Tae-Hwan med ved et større nationalt svømmestævne, hvor han vandt i både 100, 200, 400 og 1500 meter fri. Siden har der været stor debat om, hvorvidt reglerne skal gradbøjes, så han kan konkurrere ved OL.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip