OL-skipper efter nederlag: Bundniveau skal højere op

De danske curlingherrer tabte torsdag 6-7 til Canada og er ved at være godt presset ved vinter-OL, hvis drømmen om en semifinaleplads skal gå i opfyldelse.

Det er ikke umuligt, men det havde set noget bedre ud med en sejr over Canada.

Danskerne har vundet to af de første fem kampe ved OL og skal formentlig vinde de sidste fire for at nå semifinalen. Skipper Rasmus Stjerne kræver et højere bundniveau af alle på holdet.

- Vi spillede mod et af de allerbedste hold. På grund af larmen kommunikerede vi ikke ret godt. Vi måtte bruge fagter i stedet for vores normale lyde.

- Men vores bundniveau skal også højere op, hvis vi skal vinde flere kampe. Heldigvis har vi stadig fire kampe tilbage, sagde han til DR efter nederlaget.

Havde danskerne leveret overraskelsen mod canadierne, havde det set anderledes godt ud. Nu skal danskerne hente sejre mod blandt andre et par af topholdene - Storbritannien og Norge.

Fredag gælder det Storbritannien, der er noteret for fire sejre i fem kampe ved OL. Johnny Frederiksen, der kiksede fælt mod slutningen af 10. og afgørende ende mod canadierne, tror på, at han personligt kan rejse sig.

- Det kan jeg absolut. Det er også et hold, vi kender ret godt, siger han til DR.

Kina er det eneste ubesejrede hold ved OL indtil videre efter fire kampe og fire sejre. Danmark tabte til kineserne i legenes første kamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip