OL-sølvvinder gør comeback på vandet

Sejleren Jonas Høgh-Christensen gør comeback på vandet i påsken.

Den 33-årige sejler vandt OL-sølv i finnjolle i London i 2012 og stoppede karrieren straks efter. Han genoptog kortvarigt karrieren i efteråret 2014 for at være med til at sikre Danmark en nationsplads ved OL næste år.

Det comeback gav ham lyst til mere.

- Jeg elsker at sejle. Det er det fedeste i verden. Mit dilemma er, at jeg kommer fra et godt job og på alle måder har en god tilværelse, siger Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse.

- Det er en superegoistisk beslutning at søge tilbage i sejlsporten, men inderst inde kan jeg mærke, at det er noget, jeg er nødt til at gøre. Jeg vil ikke om 10 år ærgre mig over, at jeg ikke forfulgte chancen for én gang mere at sejle og konkurrere på højeste niveau, siger han videre.

Jonas Høgh har de seneste tre måneder fulgt et fysisk træningsprogram, som har gjort ham 13 kilo lettere.

Han deltager i påsken ved Trofeo Princesa Sofie i vandet ved Mallorca, et stævne, som traditionelt åbner den europæiske sæson og har deltagelse af det meste af verdenseliten.

Stævnet er ifølge Dansk Sejlunion afgørende for, hvem der får den danske plads ved sommerens for-OL i Rio. Det gælder i finnjolle såvel som andre bådklasser.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, mener, at Jonas Høgh-Christensens comeback styrker de danske muligheder ved OL. Både fordi han selv er en oplagt medaljekandidat og fordi hans rutine kan hjælpe andre danskere i Rio.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip