OL-vinder er rystet over positiv dopingprøve

En af Sydkoreas største sportsstjerner er kommet i alvorlig dopingmodvind: Mandag kom det frem, at den firedobbelte OL-medaljetager svømmeren Park Tae-Hwan har afleveret en positiv dopingprøve.

Den 25-årige supersvømmer erklærer sig "rystet" og har omgående indledt en febrilsk kamp for at rense sit navn.

I første omgang ved at sende sine folk i marken med en forklaring om, at det forbudte stof ved en fejl må være kommet ind i hans blodbane under en kiropraktorbehandling på hospitalet.

- Hospitalet tilbød at give Park en indsprøjtning, og han spurgte gentagne gange, om indsprøjtningen indeholdt noget forbudt.

- Han har end ikke taget medicin for forkølelse for ikke at kikse i en dopingtest. Park er mere chokeret end nogen andre, lyder det i en erklæring fra hans agenter i rådgivningsfirmaet Team GMP.

Rådgiverne truer nu med at trække hospitalet i retten efter dopingsagen, der kan koste Park Tae-Hwan deltagelsen ved VM i Rusland til sommer.

Park Tae-Hwan vandt guld i 400 meter fri og sølv på den halve distance ved OL i Beijing i 2008. Fire år senere fulgte han op med to sølvmedaljer ved legene i London.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip