OL-vinder om IOC-boss: Han er en del af dopingsystemet

Den olympiske mester i diskoskast, tyskeren Robert Harting, lufter tirsdag en heftig kritik af præsidenten for Den Internationale Olympiske Komitè (IOC), Thomas Bach.

31-årige Harting mener, at Thomas Bach og resten af IOC-toppen burde have udelukket Rusland helt og aldeles fra det kommende OL i Rio på grund af statsstyret doping gennem flere år.

- For mig er han en del af dopingsystemet, ikke af antidopingsystemet. Jeg skammer mig på hans vegne, siger Harting på et pressemøde.

- Jeg har ofte udtalt, at jeg er skuffet over Thomas Bach. Men det her føjer en ny dimension til min skuffelse, siger diskoskasteren.

IOC har overladt beslutningen om at udelukke russiske idrætsudøvere til de enkelte specialforbund inden for de olympiske sportsgrene.

Der er dog en række krav, der fortsat skal opfyldes for at komme med til OL som russisk idrætsudøver. Blandt andet får tidligere dopingdømte russere ikke adgang til legene i Rio.

En af de personer, der har været med til at afsløre den omfattende doping i Rusland, er mellemdistanceløberen Yulia Stepanova. I forbindelse med Det Internationale Antidopingagentur, Wadas, efterforskning af doping i russisk atletik, har hun fungeret som whistleblower.

Det var længe på tale at lade Stepanova stille op under neutralt flag i Rio, men det har IOC nægtet hende. En beslutning, som diskoskasteren Robert Harting ikke forstår.

- Det er forkert. Hun har forhindret så megen skade for atletikken.

- Hvis hun fik lov at stille op, så ville det være et slag i ansigtet på Putin (Ruslands præsident, Vladimir Putin).

- Det er netop derfor, at det ikke sker, siger Harting og indikerer, at IOC-toppen ikke vil skade forholdet til den russiske præsident.

OL begynder 5. august og varer 16 dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip