Olafur Kristjansson afløser Colin Todd i Randers

admin

425 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Fodboldklubben Randers FC har ansat den tidligere FC Nordsjælland-træner Ólafur Kristjánsson som cheftræner fra næste sæson. Han har fået en toårig kontrakt.

Det meddeler Randers på klubbens hjemmeside.

Klubbens nuværende cheftræner, Colin Todd, meddelte for nylig, at han stopper efter denne sæson, og derfor har Randers været på jagt efter en afløser.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme på banerne igen og træne en dansk klub. At det så bliver Randers FC, gør ikke glæden mindre, siger Kristjánsson til klubbens hjemmeside.

- Jeg har altid haft stor respekt for det arbejde, der i mange år er blevet gjort i klubben, og jeg glæder mig til at skulle videreføre det, der allerede er blevet bygget op.

Randers-sportschef Ole Nielsen har lagt vægt på at finde en træner med fodboldfaglighed og kendskab til dansk fodbold.

- Ólafur har de egenskaber og kvaliteter, som vi har ledt efter i en cheftræner. Han er en faglig kompetent træner, som viste, at han kan skabe tophold, da han gjorde Breidablik til islandske mestre, lyder det fra Ole Nielsen til klubbens hjemmeside.

- Som FCN-træner fik han skabt et ungt, spændende og attraktivt superligahold.

Randers har haft et turbulent forår, hvor klubben ophævede kontrakten med Jonas Borring, som ikke ville spille på samme hold som den nu detroniserede anfører Christian Keller, der havde fundet sammen med Borrings kone, som Borring lå i skilsmisse med.

Colin Todd meddelte midt i balladen, at han ikke ville bruge Keller på holdet, så længe han var træner.

Ólafur Kristjánsson indledte sin trænerkarriere som assistent i AGF i 2002, inden han i 2004 drog hjem til den islandske liga, hvor han havde ti år som cheftræner.

I 2014 overtog han cheftrænersædet i FC Nordsjælland, hvorfra han blev fyret i december 2015.

/ritzau/