Ole Birk: Har ikke set Benny Engelbrecht i skatteudvalg

Den nye skatteminister, Benny Engelbrecht (S), har stort set ikke været til stede ved møder i Folketingets Skatteudvalg, selvom han er medlem af udvalget.

Det kunne ellers have givet ham en fordel i hans nye job, da skatteområdet er et teknisk svært område, hvor man risikerer at blive kørt rundt i manegen af embedsmænd.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, der desuden er næstformand for skatteudvalget, efter at socialdemokraten Benny Engelbrecht er blevet udpeget som ny skatteminister.

- Jeg kommer til de fleste af møderne i skatteudvalget, og jeg kan ikke huske, at Benny Engelbrecht har været der. Jeg kan måske have overset ham en enkelt gang, siger Ole Birk Olesen.

- Regeringen prøver at spinne en historie om, at man ansætter en erfaren mand i form af Benny Engelbrecht som kompensation for, at der har været så stor udskiftning på posten, siger han.

- Jeg bliver bare nødt til at påpege, at man ikke er erfaren med skattepolitik, fordi ens navn står på en liste over medlemmer i skatteudvalget.

Ifølge skatteudvalgets sekretær bliver der ikke ført et register over, hvem der deltager i udvalgsmøderne. Det er derfor ikke muligt at afprøve Ole Birk Olesens udsagn.

I folketingssalen er Benny Engelbrecht til gengæld blandt de mest ivrige deltagere, når der skal stemmes om lovforslag. Ifølge hjemmesiden hvemstemmerhvad.dk har Benny Engelbrecht deltaget i 92 procent af afstemningerne siden valget i 2011.

Ole Birk Olesen siger dog, at det normalt primært er ordførerne for området fra de enkelte partier, der kommer til udvalgsmøderne. Han klandrer derfor ikke Benny Engelbrecht for ikke at have deltaget ved møderne.

Alligevel mener Ole Birk Olesen, at Benny Engelbrechts manglende erfaring på skatteområdet er et problem i forhold til hans virke som skatteminister.

- Det er et teknisk svært område, og det ville derfor have være rigtig godt, hvis ministrene kunne nå at sætte sig ind i tingene eller havde en viden, der gjorde, at de ikke bliver kørt rundt af embedsmændene, siger Ole Birk Olesen.

- Det ville have givet en fordel, hvis man havde vist interesse og var mødt op til møderne, men det har ikke været tilfældet med Benny Engelbrecht, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip