Ole Birk Olesen bliver formand for Finansudvalget

Det bliver Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, der sætter sig på den formandspost for Folketingets Finansudvalg, som partiet har tilkæmpet sig.

Det oplyser Liberal Alliance, efter at partiet har fordelt ordførerskaber og andre poster mellem sig.

Liberal Alliance sikrede sig formandsposten for Finansudvalget tidligere på ugen, da Dansk Folkeparti og Venstre ønskede at samle opbakning til at gøre Pia Kjærsgaard til formand for Folketinget.

Den opbakning var Liberal Alliance ikke umiddelbart til sinds at give, men i sidste ende valgte partiet at bakke Pia Kjærsgaard op, efter at partiet fik posten som formand for Finansudvalget i bytte.

Politisk leder Anders Samuelsen har ikke sat sig på andre poster i folketingsgruppen.

Gruppeformand Simon Emil Ammitzbøll fortsætter som politisk ordfører, ligesom han bliver retsordfører og integrationsordfører.

Mette Bock bliver partiets medlem af præsidiet og blandt andet også udenrigsordfører.

Joachim B. Olsen bliver næstformand for Erhvervs-, vækst- og eksportudvalget og partiets talerør for beskæftigelses- og erhvervspolitik.

Villum Christensen bliver blandt andet energi- og transportordfører, mens Merete Riisager blandt andet bliver skatteordfører og næstformand for Skatteudvalget.

Blandt de nyvalgte folketingsmedlemmer får Henrik Dahl blandt andet ordførerskaber for landdistrikter og afbureaukratisering, mens Christina Egelund blandt andet bliver europaordfører.

/ritzau/

 

Dagens Gossip