Ole Bjur ansat til at lede klubbers talentudvikling

Det er en mand med stort kendskab til dansk klubfodbold, der er blevet ansat af Divisionsforeningen og skal stå i spidsen for den fælles satsning på talentudvikling.

Det bliver Ole Bjur, som blandt andet har spillet 384 førsteholdskampe for Brøndby, været sportschef i samme klub i to et halvt år med ansvar for sammenhængen i eliteudviklingen.

Talentudviklingsprojektet laves i samarbejde med de belgiske specialister Double Pass, som blandt andet har etableret og driver den fælles talentindsats i den tyske Bundesliga.

Alle superligaklubber og tre klubber fra den næstbedste række får til foråret besøg af Double Pass, som vil lave en dybdegående analyse af de enkelte klubbers talentarbejde.

Herefter følger anbefalinger til de enkelte klubber og en fælles overordnet analyse af klubbernes talentudvikling. Det er det arbejde, Ole Bjur skal stå for koordineringen af.

- Jeg ser i den grad frem til samarbejdet og glæder mig meget til at komme i gang. Jeg føler mig overbevist om, at vi med dette projekt kan gøre en stor positiv forskel for klubberne og dansk fodbold, siger Ole Bjur i en pressemeddelelse.

I de seneste knap to år har han været sportschef i Fremad Amager i den tredjebedste danske fodboldrække.

Derudover er Ole Bjur uddannet økonom med flere års erhvervserfaring fra blandt andet Codan Forsikring og SOS Børnebyerne.

- Ole har en perfekt blanding af fodbold og erhvervserfaring. Den fodboldmæssige er fra øverste eliteniveau både som spiller - og som sportschef med fokus på talentudvikling i organisationen.

- Dertil kommer hans erhvervs og uddannelsesbaggrund. Det miks gør, at han er den helt rigtige person, som med troværdighed kan stå i spidsen for projektet, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

Ole Bjur er allerede tiltrådt og får base hos Divisionsforeningen i Fodboldens Hus i Brøndby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip