Ole og hans hund gik gennem isen: Overlevede kun fordi folk hjalp

Sidste lørdag eftermiddag står meget klart i Ole Droops hukommelse. Her var han på tur med sin to-årige datter og otte-årige søn sammen med familiens hund, Balto, ved Poulstrup Sø syd for Aalborg, oplyser Dagens.dk.

- Jeg var en idiot, der lod hunden lege på isen, siger Ole, som mange gange før har luftet Balto ved søen, og om sommeren plejer den at svømme i vandet, til Dagens.dk   

Pludselig falder den hvide schæferhund på tre og et halvt år gennem isen 10-12 meter fra land. Ole er overbevist om, at Balto sagtens kan kravle op igen.

Men han tager fejl. Kort efter maver Ole iført store støvler og vinterjakke sig ud på isen i forsøget på at redde den pivende hund op af det iskolde vand. Halvvejs ude røger Ole genenm isen og får hovedet under vandet.

- Jeg så ikke alvoren i starten. Jeg troede, at jeg kunne klare det her selv. Det var jo min skyld, at Balto var på isen, så jeg følte et stort ansvar for at redde ham, forklarer Ole, der godt vidste, at der skulle handles hurtigt, hvis Balto skulle overleve.

Mens Ole kæmper for at holde fast i kanten af isen og holde hovedet over vandet, kommer flere forbipasserende forbi søen.

Blandt andet en familie med to teenagepiger, hvoraf den ene pige reagerer ved at storme ud i vandet for at hjælpe, men søsteren får stoppet hende.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Endelig får Ole svunget sin tunge krop op over kanten og kan komme ind til land.

- Det føltes, som om to store mænd holdt mig nede. Jeg tør heller ikke gætte på, hvor tung jeg har været med alt mit vintertøj, siger Ole.

En tilfældig mand hjælper den forfrosne Ole med at få en træstamme ned til bredden, og han hopper igen i vandet for at smadre isen og bane en vej ud til den efterhåndende meget stille og ubevægelige Balto. Men Ole må give op, da han er få meter fra Balto. Hans krop kan ikke mere, han har svært ved at trække vejret.

På land kommer en traktor med en mand og kvinde, som er blevet tilkaldt af nogle af de forbipasserende. De har reb og en rive med. Med rebet bundet fast om riven, går Ole ud i vandet igen. Balto vågner op, da han ser riven, som Ole kaster hen til ham. Med de sidste kræfter bider Balto sig fast i riven, og folk på land trækker i rebet.

Både Ole og Balto kommer i land. Begge er forfrosne og stærkt påvirkedede af de mange minutter i vandet. Ægteparret med traktoren står klar med tæpper og gnubber liv i Balto. Andre af de forbipasserende har taget sig af Oles to børn, mens redningsaktionen stod på.  

Kort efter blev Ole, børnene og Balto kørt hjem af ægteparret, da Ole var meget svimmel og ude af stand til at køre selv. 

- Det endte lykkeligt, fordi folk hjalp, ellers havde Balto været død. Jeg er meget ked af, at jeg ikke fik takket dem, der hjalp til. De tøvede ikke et sekund med at hjælpe, siger Ole, som er dybt imponeret over, at fremmede folk tog stort initiativ og kæmpede for hans hund, som var det et barn, der var røget gennem isen. 

Ole og Balto har det begge godt igen oven på lørdagens begivenheder. 

 

Dagens Gossip