Ole Olsen er på polsk charmeoffensiv efter skandale

Skrevet af admin

03/10/2015

Dagens topnyheder

Den tidligere tredobbelte individuelle speedwayverdensmester Ole Olsen er tilbage i Polen, hvor sæsonens næstsidste grandprix i VM-serien køres lørdag aften i Torun.

Olsen var også i Polen ved sæsonens første grandprix på nationalstadion i Warszawa, der foran 55.000 tilskuere blev afbrudt efter 12 heats, fordi kørerne nægtede at køre på banen, som angiveligt var for farlig.

Danskerens virksomhed Speed Sport er ansvarlig for anlægning af banerne til grandprixer i serien, og Ole Olsen lover over for sportsmediet sportowefakty.pl, at fadæsen ved sæsonåbneren i april ikke vil gentage sig.

- Jeg har ingen bekymringer om, at denne situation vil gentage sig næste år. Vi har taget alle nødvendige skridt for at undgå en lignende situation.

- Med den viden og erfaring, som vi har fra grandprixet, vil vi bygge en bane næste år, der har samme niveau som dem i Cardiff, Horsens og Stockholm, siger Ole Olsen med henvisning til andre stadioner i serien med midlertidigt anlagte baner.

- Jeg kan love alle fans, at jeg personligt vil gøre alt for, at grandprixet bliver en succes, og jeg garanterer, at banen i 2016 vil opfylde højeste standard, siger Ole Olsen.

Det var blandt andet faktorer som temperatur og luftfugtighed på det store stadion i den polske hovedstad, der gjorde banen usikker.

Efter grandprixet sagde Ole Olsen til Ekstra Bladet, at det var ikke hans ansvar, og at han ikke syntes, kritikken af banen var rimelig.

På trods af problemerne håber Ole Olsen, at de mange entusiastiske polske speedwayfans giver næste års grandprix i Warszawa en ny chance og køber billet igen.

- Jeg har stor respekt for den passion og entusiasme de polske fans besidder. Det er lige, hvad sporten har brug for.

- Jeg ville elske at komme tilbage på det nationale stadion med lige så mange tilskuere som sidst, og jeg beder alle polske fans om at støtte grandprixet, siger Ole Olsen til sportowefakty.pl.

/ritzau/