Olie-topchef dræbt i flyulykke

Den øverste chef for det franske olieselskab Total er blevet dræbt i en flyulykke i Rusland.

Det bekræfter en talsmand for Vnukovo-lufthavnen i Moskva natten til tirsdag dansk tid ifølge Reuters.

Totals administrerende direktør, Christophe de Margerie, mistede livet, da hans fly stødte sammen med en snerydningsmaskine i en lufthavn i Moskva. Flyet havde Frankrig som sin destination.

- Et fly forulykkede, da det kolliderede med en snerydningsmaskine. Tre besætningsmedlemmer og en passager døde. Jeg kan bekræfte, at passageren var Totals chef de Margerie, siger talsmanden.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass hang der en tyk tåge over lufthavnen, da ulykken skete. Flyet, en Falcon-50, udbrændte efter sammenstødet.

Itar-Tass skriver, at de russiske luftfartsmyndigheder vil sætte en særlig kommission til at undersøge omstændighederne ved episoden. Få timer efter ulykken tyder de første undersøgelser dog på, at føreren af snerydningsmaskinen var beruset ved sammenstødet.

- I øjeblikket er det fastslået, at føreren af snerydningsmaskinen var forgiftet med alkohol, lyder det fra den russiske undersøgelseskomité, der refererer til Ruslands præsident Vladimir Putin.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass beklager den russiske præsident den franske topchefs død, og Putin lovpriser de Margerie og samarbejdet med ham.

Total er et af verdens største olieselskaber og det næststørste af slagsen i Europa. I 2013 havde selskabet en omsætning på svimlende 190 milliarder euro. Det svarer til mere end 1400 milliarder kroner.

Christophe de Margerie blev 63 år.

Topchefen havde en 40 år lang karriere bag sig i Total, der er et af verdens største olieselskaber, og som i øvrigt også står bag projektet om at lede efter skifergas i Nordjylland.

Han har været administrerende direktør siden 2007 og blev i maj 2010 også bestyrelsesformand.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip