Olmert dømmes på ny for korruption i Israel

En domstol i Israel har dømt tidligere premierminister Ehud Olmert skyldig i korruption. Han har modtaget kontante pengebeløb i kuverter fra en amerikansk forretningsmand, skriver de israelske medier.

Det er endnu en ydmygelse af den engang så indflydelsesrige israelske politiker. Han er allerede idømt seks års fængsel i en tilsvarende sag om korruption.

Olmert har appelleret afgørelsen til Højesteret, som 5. maj afsiger dom i den første af korruptionssagerne.

Den seneste korruptionssag, der handler om bestikkelse i forbindelse med en ejendomshandel i Jerusalem, er tidligere blevet afsluttet med en bøde på cirka 130.000 kroner. Men under retssagen i den første korruptionssag dukkede nye belastende oplysninger op, som fik anklagemyndigheden til at bede om at få sagen genoptaget.

Der er endnu ikke udmålt en straf i den seneste sag.

Olmert, der blev premierminister i 2006, efter at den daværende regeringschef, Ariel Sharon, fik et slagtilfælde og lå i koma i adskillige år, har hele tiden bedyret sin udskyld og kaldt sagerne "en brutal og skruppelløs heksejagt".

Hans advokater vil ifølge de israelske medier også appellere den seneste dom.

I den første korruptionssag er han blevet dømt for at have modtaget rundt regnet en million kroner i bestikkelse fra bygherrer og entreprenører, der ville opføre luksusboliger, mens han var borgmester i Jerusalem.

Olmert trådte officielt tilbage som premierminister i september 2008, efter at politiet havde anbefalet, at han skulle tiltales for bedrageri, men han var fungerede regeringschef indtil marts 2009, da Benjamin Netanyahu blev taget i ed som ny premierminister.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip