OL's snowboard-darling missede guld-hattrick

Det lykkedes ikke for den amerikanske snowboardstjerne Shaun White at gentage guldbedrifterne fra de to seneste vinter-OL. Tirsdag blev den 27-årige amerikaner kun nummer fire i halfpipekonkurrencen i Sotji.

Guldet gik i stedet til den 25-årige schweizer Iouri Podladtchikov, der scorede 95.75 point i et imponerende andet gennemløb.

Sølvmedaljen gik til den blot 15-årige japaner Ayuma Hirano, der førte konkurrencen efter første gennemløb. Hiranos landsmand Taku Hiraoka tog sig af bronzen.

27-årige Shaun White - der beskrives som den bedste snowboard-kører nogensinde - havde i begge sine gennemløb problemer med landingerne på halfpipe-anlægget i Rosa Khutor Extreme Park uden for Sotji.

Anlægget var inden konkurrencerne blevet udsat for en del kritik, og flere af finalens 12 snowboard-kørere blev også fældet af den lumske bane.

Amerikanske Danny Davis, der var blandt medaljefavoritterne, styrtede eksempelvis på nøjagtigt samme sted i begge sine gennemløb.

Kæmpefavoritten Shaun White havde egentlig også tænkt sig at stille op i disciplinen slopestyle, som er ny på det olympiske vinterprogram.

White kender slopestyle fra den kommercielle amerikanske vintersportskonkurrence X-Games og var selvskrevet favorit, indtil han i onsdags faldt under træningen og slog sit håndled.

Amerikaneren havde forinden kaldt slopestyle-pisten for farlig, og efter styrtet valgte han at trække sig fra konkurrencen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip