Olsen ærgrer sig over at møde Sverige i playoff

Der er både fordele og ulemper for det danske fodboldlandshold ved at møde Sverige i de to afgørende playoff-kampe om at komme til EM-slutrunden i Frankrig næste sommer.

Det mener landstræner Morten Olsen, som gerne havde set, at der var kommet fire skandinaviske lande med til EM. Det kan ikke længere lade sig gøre.

- På sin vis ærgrer det mig lidt, at vi skal møde Sverige. Nu da Island har kvalificeret sig, så kunne det have været sjovt, hvis Norge, Sverige og Danmark også kvalificerede sig til EM.

- Når det er sagt, så glæder det mig mest, at vi kan afgøre det på hjemmebane. Det har selvfølgelig sin fordel, siger Olsen.

Landstræneren forventer to lige kampe, hvor det er vigtigt for danskerne at få et godt resultat på udebane i den første kamp.

- Vi har i min tid kvalificeret os - i hvert fald de tre af gangene - prøvet det at kvalificere os på hjemmebane. Blandt andet mod Sverige.

- Hvem husker ikke i 2009, hvor Jakob Poulsen lavede det afgørende mål? Det har et helt specielt snit, når vi kan afgøre det på egen hjemmebane foran eget publikum.

- Så vi håber på, at vi kan lave et godt resultat i den første kamp, men så nemt er det ikke, advarer Olsen.

Danmark har vundet de seneste fire kampe mod Sverige uden at lukke et eneste mål ind.

- Vi har haft et godt tag på Sverige. Men det er to enormt vigtige kampe. Det er to hold, hvor både spillere, trænere og publikum forståeligt nok er skuffede over ikke at være kvalificerede direkte.

- Så det er ikke kun prestige. Vi snakker om slutrundepladser, og vi snakker om to hold, der absolut skal ud at revanchere sig, fastslår landstræneren.

Danmarks første playoff-kamp mod Sverige er fastlagt til 14. november, og der er returopgør tre dage senere.

Sverige-Danmark spilles i Stockholm lørdag 14. november klokken 20.45. Danmark-Sverige spilles i Telia Parken i København 17. november klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip