Olsen: Bendtner er klar til at starte inde mod Armenien

Angriberen Nicklas Bendtner kan sagtens starte inde mod Armenien i EM-kvalifikationen på søndag.

Det slår landstræner Morten Olsen fast, efter at han for få uger siden kaldte det "utopi" at udtage Bendtner til kampen.

- Bendtner er klar til at starte inde. Men han kan også være på bænken, det kan der også være fordele i. Mange gange har man folk på bænken, som man sætter på banen, når modstanderne er kørt lidt møre.

- Så skifter man de afgørende spillere ind, fordi de er friske. Det er et valg, vi kan gøre, siger Olsen.

Bendtner har fået 20 minutters spilletid for sin tyske klub Wolfsburg, og i onsdags fik han lidt over en times spil i Danmarks 1-2-nederlag til Tyrkiet i Odense.

- Jeg forstår da godt, at mennesker siger: Lad være at brug ham. Det var også derfor, at jeg sagde, at det var utopi at udtage Nicklas Bendtner. Men det er det valg, vi har gjort.

- Så kan folk kritisere det, hvis det ikke går så godt. Men så vil jeg godt have at vide, hvem vi så skal bruge. Det er det ansvar, som vi har og tager på os. Sådan er det, siger Olsen.

Der har været tvivl om Simon Kjær, Jakob Poulsen og Michael Krohn-Dehli, men alle var klar til at træne med ved fredagens træning i Helsingør.

- Vi har for første gang i denne uge alle spillere med i træning. Så må vi tage den derfra. Der er nogle, som forhåbentlig kan træne igennem, fordi det ikke er så hård en træning.

- Det håber vi, at alle kan, og så må vi tage den igen lørdag og se, hvor langt de er nået. Som vi umiddelbart ser det, så ser det positivt ud med både Krohn-Dehli, Jakob Poulsen og Simon Kjær, siger Olsen.

Det var også opløftende for Olsen at se anfører Daniel Agger og William Kvist, som endnu ikke har fået spilletid i denne sæson på deres respektive klubhold, få masser af minutter i benene mod Tyrkiet.

- De kom igennem kampen mod Tyrkiet uden skader. Og vigtigt for dem selv, så fik de følt, hvor meget power de har på nuværende tidspunkt. Og så må vi vælge ud fra det, forklarer landstræneren.

Kampen mod Armenien spilles i Telia Parken i København på søndag klokken 18.

/ritzau/

 

Dagens Gossip