Olsen efter Agger-afbud: Bjelland og Kjær spiller

Simon Kjær og Andreas Bjelland vil udgøre det danske midterforsvar i fredagens EM-kvalifikationskamp i Serbien.

Anfører Daniel Agger måtte tirsdag aften trække sig fra landsholdstruppen på grund af en lyskeskade, som Brøndby-spilleren pådrog sig i weekenden i en superligakamp mod Hobro. Agger er blevet behandlet i Brøndby, men nåede ikke at blive klar.

- Vi mister vores anfører og en fighter, siger Morten Olsen ved onsdagens træning i Helsingør.

- Vi har haft en plan a og b i forhold til Agger, og det har på den måde ikke forstyrret vores forberedelser, at han ikke er blevet klar.

- De to, der starter på fredag - Simon Kjær og Andreas Bjelland - har spillet mange kampe sammen, og de har i EM-kvalifikationen gjort det godt mod Armenien og Albanien, så vi er fortrøstningsfulde, siger landstræneren.

Daniel Agger har været skadet i alle landsholdssamlinger i EM-kvalifikationen, hvor han blot har deltaget i 0-1-nederlaget til Portugal for en måned siden. Ellers har Kjær og Bjelland udgjort det danske midterforsvar.

Alternativerne er Nantes-spilleren Kian Hansen, der endnu mangler at få sin debut, og Jannik Vestergaard fra Hoffenheim. U21-landsholdsspilleren Vestergaard fik sin A-landsholdsdebut sidste år i en testkamp mod Polen.

- Vi har to gode substitutter i Kian Hansen og Jannik Vestergaard, men kampen mod Serbien er jo ikke nogen testkamp. De to har ikke spillet så meget sammen med de andre, siger Olsen.

Danmark har fire point efter de tre første gruppekampe i kvalifikationen. Danskerne har slået Armenien, spillet uafgjort i Albanien og tabt til Portugal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip