Olsen forbander klubrejse: Christian Eriksen er træt

Christian Eriksen møder formentlig op i en slidt udgave før landskampene mod Montenegro og Serbien i juni.

Årsagen er, at den 23-årige Tottenham-stjerne skal med sin engelske klub på en opvisningsturné til Asien og Australien, når Premier League er overstået efter den kommende weekend.

- Christian har set træt ud på det seneste, og derfor forbander vi hans rejse jorden rundt, siger Morten Olsen.

- Normalt tager klubberne på lange rejser i pre-season, hvor man laver det grundlæggende arbejde taktisk og fysisk til sæsonen, men det er man blevet trætte af, så nu tager klubberne på de lange rejser lige efter turneringen.

- På den måde skubber de problemet over på landstrænerne, siger Olsen.

Konkret betyder det, at Christian Eriksen får et par ekstra hviledage og først møder op i landsholdslejren den 5. juni - tre dage før testkampen i Viborg mod Montenegro. Den 13. juni venter Serbien i EM-kvalifikationen i København.

- Christian skal til Kuala Lumpur i Malaysia, videre til Sydney i Australien, og så skal han jo også rejse hjem igen.

- Det handler om at restituere ham godt nok. Vi har givet ham et par dage fri. Det kan godt være, at han ikke spiller mod Montenegro, for det vigtige er, at han er klar mod Serbien, siger Morten Olsen.

Landstræneren bebrejder dog ikke Tottenham noget som helst.

- Jeg ville sikkert have fået samme idé, hvis jeg var klubtræner, siger han.

Morten Olsen oplyser, at han har krav på at få frigivet spillerne 48 timer før testkampe. Når det gælder kvalifikationskampe, skal klubberne slippe landsholdsspillerne fire dage før.

/ritzau/

 

Dagens Gossip