Olsen har respekt: Det bedste albanske hold i min tid

Albanien hører traditionelt til i den tungere ende af det europæiske fodboldhierarki, men albanerne har gjort store fremskridt de senere år, og der venter det danske landshold en besværlig opgave lørdag aften.

Sådan lyder vurderingen fra landstræner Morten Olsen, der har studeret den kommende modstander ned til mindste detalje.

- Det er et hold, som er vokset. Albanien har rutinerede spillere, der til daglig spiller i gode klubber, og så er der nogle unge, som nok snart skifter til større klubber, siger Olsen.

Albaniens fremgang er blevet hjulpet på vej af solid inspiration fra udlandet.

Holdet har i Gianni De Biasi en italiensk landstræner, der har kigget ud over Albaniens grænser for at finde spillere med albanske rødder.

- Flere af spillerne er født i andre lande, for eksempel i Schweiz. Nogle af dem kommer kun til Albanien for at spille landskamp, og det er ikke sikkert, de har været der tidligere. Sådan er global fodbold.

- På bolden er det det bedste albanske hold, jeg har set. Albanien har også tidligere haft teknisk gode spillere, men der er en bedre sammenhæng i det i dag. Det skyldes sikkert også, at holdet har en dygtig italiensk træner, siger Olsen.

Albanien chokerede med en udesejr på 1-0 over Portugal i den første kamp i EM-kvalifikationen.

Her så man et albansk hold, der forsvarede sig med mange mand, men ikke var bange for at gå frem i et højt pres i perioder.

- De vil forsøge både at kontrollere bolden og spille på omstillinger. Det afhænger meget af, hvilke arbejdsbetingelser vi giver dem, siger Morten Olsen.

Danmark har fire gange tidligere med Olsen som landstræner mødt Albanien i kampe med point på spil.

Tre af møderne er endt med dansk sejr, mens det seneste - i september 2009 - sluttede uafgjort 1-1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip