Olsen om Bendtner: Tyskerne får styr på ham

Han blev udtaget uden at have spillet et eneste minut siden marts, og Nicklas Bendtner har blot 20 minutter i benene fra Bundesligaen i denne sæson inden de kommende landskampe mod Tyrkiet og Armenien.

Landstræner Morten Olsen er bestemt ikke i ekstase over situationen med sit normale førstevalg i angrebet, men prøver at være positiv.

- Nu må vi se, hvad han viser til træning. Det er godt nok at have snakket med folk, og hvordan han selv føler, han har det. Men han har kun spillet 20 minutter, og det fik jeg ikke så meget ud af at se.

- Men det var vigtigt for ham selv, at han fik sin debut inden de to landskampe. Så må vi se, om han er klar til at starte inde, eller om han skal være en vigtig brik, vi kan sætte ind fra bænken, siger Morten Olsen om Wolfsburg-angriberen.

Til gengæld er Morten Olsen meget tryg ved danskerens fremtid.

- Der er ingen tvivl om, at når først Bendtner får spillet nogle kampe, og han for alvor kommer i kløerne på de tyskere, så har han allertiders mulighed for at komme i form. Han har ikke været i form siden EM-slutrunden i 2012, siger landstræneren.

FC Københavns Andreas Cornelius, IFK Göteborg-spilleren Lasse Vibe og Bendtner er de eneste angribere i truppen til testkampen mod Tyrkiet og EM-kvalifikationskampen mod Armenien.

Toulouse-spilleren Martin Braithwaite og FC Midtjyllands Morten "Duncan" Rasmussen, som den seneste tid har fået chancen i angrebet på landsholdet, er begge ude med skader.

- Vi har været tvunget til at vælge dem, vi nu har valgt. Det er klart, at vi ikke har en Bendtner i topform, men kan han med sin nuværende form lave to mål, er vi tilfredse med det.

- Bendtner har spillet syv landskampe siden EM i 2012, Cornelius seks og Vibe nul. Vibe har ikke været med hos os i to år og Cornelius i over et år.

- Så vi skal hurtigt finde ud af, hvad vi gør, og det er derfor fantastisk, at vi har den kamp mod Tyrkiet først, så vi kan teste nogle ting af, siger landstræneren.

Testkampen mod Tyrkiet i Odense spilles onsdag. EM-kvalifikationskampen mod Armenien i København spilles fire dage senere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip