Olsen om Braithwaite-fravalg: Han er blevet overhalet

Martin Braithwaite fik i sommer debut på det danske landshold, hvor den hurtige højrekant så ud til at have tilspillet sig en fast plads.

Til trods for fem landskampe hen over sommeren og efteråret - krydret med en scoring mod Polen - så er den 22-årige Toulouse-spiller ikke at finde i truppen til fredagens venskabskamp i Herning mod Norge.

Landstræner Morten Olsen har en simpel forklaring på, hvorfor den tidligere Esbjerg-profil ikke er med.

- Han er en ung spiller, der har "ups and downs", og lige nu er det "down". Så er der nogen, der er bedre end ham. Så det er meget simpelt, siger Morten Olsen.

Martin Braithwaite var med i den seneste landsholdssamling, hvor han startede inde i 2-2-kampen mod Italien i VM-kvalifikationen. Det blev dog kun til en halvleg for Braithwaite, der selv var kritisk omkring sin egen præstation.

Toulouse-spilleren blev i pausen af opgøret mod Italien afløst af OB's Emil Larsen, der få dage senere fik genvalg og spillede hele kampen mod Malta, som blev banket med 6-0. I den kamp måtte Braithwaite tage plads på bænken i samtlige 90 minutter.

Emil Larsen leverede en fornem præstation mod Malta og har fået genvalgt til truppen mod Norge.

Martin Braithwaite startede efteråret forrygende i Esbjerg og blev efter få spillerunder solgt til Toulouse i Frankrig, hvor han aktuelt er klubbens topscorer med foreløbig fire mål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip