Olsen om EM-værtskab: Fantastisk nyhed for alle danskere

Når jubilæumsudgaven af europamesterskaberne i fodbold sparkes i gang i 2020, så bliver det med København og nationalarenaen Telia Parken som en af værterne.

Det offentliggjorde Uefa fredag, hvor byer som Rom, Amsterdam og München også fik tildelt et værtskab.

Landstræner Morten Olsen er en af de første til at udtrykke sin glæde over valget af København som værtsby.

- Det er en fantastisk nyhed for alle danskere, at vi er fundet gode nok til at arrangere et EM. Nok er vi et lille land, men vi er blevet vejet og fundet bedre end mange andre nationer, så det skal vi glæde os over, siger Morten Olsen.

Han håber, at hele landet vil støtte op om denne slutrunde, der inkluderer tre gruppekampe plus en 1/8-finale i København.

- Denne mulighed er nok "once in a lifetime", så jeg håber, at alle danskere vil bakke op om denne slutrunde. Den mulighed kommer nok aldrig forbi igen.

- Et lille land som Danmark ville have svært ved at arrangere en slutrunde alene, så denne mulighed er det højest opnåelige, og den har vi grebet med begge arme, siger landstræneren, der også roser DBU for arbejdet med at hente værtsskabet til landet.

- DBU har gjort et strålende stykke arbejde med at få dette til at ske. Det har handlet om at præsentere de muligheder, Danmark har at byde på, og det har de formået at gøre.

- Jeg kan kun nikke genkendende til, at dem som har stået for det, her gjort et godt stykke arbejde, siger Morten Olsen.

Landstræneren kunne også løfte sløret for, at han ikke regner med at sidde i trænersædet, når slutrunden tager sin begyndelse.

- Jeg regner ikke med at være landstræner til den tid, men så vil jeg til gengæld nyde slutrunden fra tribunen, siger landstræneren.

Danmark og København kommer til at dele EM-værtsskabet med 12 andre værtsbyer i Europa.

/ritzau/