Olsen om fransk kritik: Vi vil ikke spille som Albanien

Landstræner Morten Olsen er uenig med sin franske kollega Didier Deschamps, der søndag aften kaldte Albanien for et bedre hold end Danmark.

Frankrig har mødt både Albanien og Danmark to gange i testkampe inden for det seneste år, og albanerne gav franskmændene større problemer, end danskerne magtede.

Men Olsen påpeger, at Albanien, der slog Frankrig hjemme og spillede uafgjort ude, stillede op i en ultradefensiv formation, der ikke ville være nogen idé i at kopiere.

- Det kan diskuteres, om Albanien er bedre. Vi ville ikke gribe kampen an, som albanerne gjorde. Hvad kunne vi bruge det til?

- Vi sidder i den situation, at vi ikke ved, hvilken modstander vi får i playoff. Så vi ville gøre det anderledes og ikke grave os ned og stå i en 6-3-1-opstilling som albanerne. Vi ville bruge kampen fremadrettet, siger Olsen.

Forsøget på at angribe mod Frankrig har resulteret i to nederlag: Det blev 0-2 på udebane i foråret, mens det søndag aften blev til 1-2 i Telia Parken.

Men spillerne har lært af de to kampe og måden, opgaven blev grebet an på, mener Olsen.

- Fodboldkampe handler om at vinde. Men kampen i går handlede også om at få afprøvet nogle ting frem mod de to playoff-kampe. Det skal ses i det perspektiv, at kampen blev, som den blev.

- Vi mødte et virkelig godt fransk hold, men vi ved også, at den næste modstander ikke er lige så stærk, siger landstræneren.

Først når de sidste gruppekampe er afviklet tirsdag aften, ligger det helt fast, hvem Danmark kan komme til at møde i playoff-kampene til EM.

Der er lodtrækning på søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip