Olsen om Serbien-triumf: En af de bedste kampe i årevis

Skrevet af admin

15/11/2014

Dagens topnyheder

Det danske landshold leverede ifølge Morten Olsen en af de bedste præstationer i nyere tid, da det fredag aften lykkedes at slå Serbien på udebane med 3-1 i EM-kvalifikationen.

De danske gæster fik godt nok en elendig start med en serbisk scoring efter fem minutter, men så overtog Olsens spillere ellers styringen i Beograd.

To mål fra Nicklas Bendtner og et enkelt fra Simon Kjær - alle efter pausen - sikrede den danske triumf.

- Det var sikkert en af de bedste kampe, vi har spillet i årevis - i hvert fald som vi så det fra bænken.

- Det eneste negative var vel, at vi ikke kom rigtigt ud af omklædningsrummet til første halvleg. Bortset fra de første fem minutter dominerede vi kampen, siger Morten Olsen.

- Vi havde godt nok ikke så mange chancer før pausen. Men det var vigtigt, at vi kom ud med samme motivation, som vi havde i første halvleg.

- I pausen sagde jeg til spillerne, at vi skulle fortsætte. Vi var gode på bolden og havde en god fornemmelse. Vi skulle komme ud og tilkæmpe os initiativet fra første minut.

- Vi tilspillede os flere chancer. Vi fik spillet i bagrummet, og det udnyttede vi med dybdeløb fra Lasse Vibe, som også var farlig med sine diagonalløb, siger Olsen og nævner, at danskerne udnyttede den tilskuerløse kulisse i Beograd dygtigt.

Serbien var af Uefa dømt til at spille uden publikum efter sidste måneds skandalekamp mod Albanien.

- Folk stimulerede hinanden og coachede hinanden. Vi skulle ikke trække os tilbage på banen. Deres midtbane havde nemlig problemer, hvis vi pressede dem, og de kom ikke til noget spil, siger Olsen.

Sejren i Serbien åbner EM-perspektiverne for Danmark, efter at optimismen blev dæmpet for en måned siden, da landsholdet tabte 0-1 i København til Portugal. Dengang scorede Cristiano Ronaldo i overtiden for portugiserne.

- Vi har nu vundet det tabte tilbage - og mere til. Det ser godt ud inden hjemmekampen mod Serbien til juni. Men der er stadigvæk flere kampe, og det bliver et tæt løb, spår landstræneren.

Morten Olsen mener, at alle spillere gjorde det så godt, at det er svært at fremhæve enkelte frem for andre. Den dobbelte målscorer Nicklas Bendtner får dog et par ord med på vejen. Wolfsburg-angriberen scorede senest på landsholdet for mere end et år siden.

- Bendtner skal lave mål, og han vil lave mål. Han var kvik på bolden og god til at holde fast i den. Han var også god i sit afspil. Det var bedre end mod Portugal. Han er godt på vej, siger Olsen.

Landsholdet rejser lørdag videre til Rumænien, hvor Danmark afslutter landsholdsåret med en venskabskamp på tirsdag i Bukarest.

/ritzau/