Olsen sagde nej til andre job: Brænder for Danmark

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Morten Olsen valgte torsdag at forlænge samarbejdet to år mere, så kontrakten løber til sommeren 2016.

Det var nu ikke af nød, at Olsen valgte at blive i det job, han har haft siden 2000. Der var flere andre, der forsøgte at få fat i Olsen, efter at Danmark tidligere i år kiksede VM-kvalifikationen til slutrunden næste sommer.

- Efter den sidste kamp var der klubber og andre landstrænerjob til rådighed, og det er da smigrende.

- Men skulle jeg være ærlig over for mig selv, og kunne jeg bestemme, så ville jeg gerne fortsætte i det job, jeg havde. Det er det, jeg brænder for, siger Morten Olsen på torsdagens pressemøde.

I juni i år tabte Danmark 0-4 til Armenien i VM-kvalifikationen, og efter den kamp var der ikke noget, der tydede på, at Olsen skulle forlænges.

Det fortæller den afgående generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen, på torsdagens pressemøde.

- Efter Armenien-kampen følte jeg mig ret overbevist om, at den periode, vi var i gang med, den ville blive Mortens sidste.

- Morten gik hjem og tænkte, og vi havde nogle samtaler om, hvad vi skulle bruge efteråret til, siger Jim Stjerne Hansen.

Hans sidste opgave i DBU var at finde Danmarks næste landstræner. Det blev en forlængelse med Olsen, der ved den nye kontrakts udløb efter EM i Frankrig i 2016 har siddet på landstrænerposten i historiske 16 år.

Om den nye kontrakt med DBU er Olsen sidste, det kan han endnu ikke svare på.

- Det er et anstrengende job, og det er nok at se to år frem, siger Morten Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip