Olsen: Sejr over Albanien sender os formentlig til EM

Chancerne for dansk deltagelse ved EM i Frankrig næste sommer fik et nøk op med lørdagens sejr på 2-0 over Serbien i Telia Parken.

Morten Olsens tropper er nu noteret for 10 point for fem kampe på andenpladsen, der giver direkte adgang til slutrunden, mens Albanien på tredjepladsen med syv point for fire kampe er den eneste rival til andenpladsen.

Netop Albanien venter i den næste kamp i Telia Parken 4. september, og en dansk sejr her burde være tilstrækkeligt til at indløse slutrundebilletten, mener landstræneren.

- Slår vi Albanien, tror jeg vi er med ved EM. Men vi skal gå til den kamp med meget stor respekt. Det tror jeg, alle kan se efter deres kampe mod Frankrig (Albanien vandt 1-0 hjemme og spillede 1-1 i Frankrig i to testkampe, red.), siger Morten Olsen.

Han ærgrer sig over, at William Kvist fik et gult kort mod Serbien, der holder ham ude med karantæne i den næste kamp.

Kvist blev skiftet ud efter 77 minutter til fordel for den unge Andreas Christensen, men Olsen ser ikke den 19-årige Chelsea-forsvarer som Kvists afløser fra start i den næste kvalifikationskamp.

- Ikke som det ser ud lige nu. Men det kan ændre sig. Der er nogle måneder til kampen.

- Vi har også Anders Christiansen nede i Chievo. Nu har han lært at tale italiensk og kan koncentrere sig om at spille fodbold, siger Olsen.

Dagen efter Serbien-kampen mente han fortsat, at Danmark havde slået et bedre hold på dagen.

- Serberne kæmpede og spillede til sidste minut. Man så ikke deres dårlige side i går. De vidste, de havde kniven på struben og tænkte kollektivt, selv om de har mange individualister.

- Vi vidste, de ville lægge et pres, og vi er ikke vant til, at modstanderen har bolden mere end os inde i Parken. Det måtte vi acceptere.

- Men vi havde vores første halvleg og havde lige så mange muligheder som dem, men deres chancer var de største, siger Olsen blandt andet med henvisning til Kasper Schmeichels superredning i anden halvleg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip