Olsen sur over EM-optakt - men det bliver ikke ændret

Efter sejren over Serbien tidligere på måneden har Danmark sat solid kurs mod EM-slutrunden i Frankrig i 2016.

Men det danske landshold får ikke en optimal forberedelse til slutrunden, hvis kvalifikationen lykkes. Kampprogrammet i Alka Superligaen blokerer for det.

- Der skal spilles syv superligakampe i maj, så spillerne får et travlt program at slutte af med. Hvis vi kommer til EM, må det være muligt at rykke rundt på kampe, siger landstræner Morten Olsen til Ekstra Bladet.

- Vi har behov for optimal forberedelse til EM, og med den nuværende situation er forberedelsestiden meget kort. Hver ekstra dag, vi kan få, vil være guld værd i forberedelsesfasen, siger Olsen.

Men han skal ikke gøre sig for mange forhåbninger om, at der rykkes rundt på superligakampene for at tilgodese forberedelserne.

- Vi kan ikke flytte kampe eller hele spillerunder. Vi har en ekstremt presset kampkalender.

- Derfor er det program, vi har lagt frem, et kompromis på mange måder, men det er også et udtryk for, at vi har mange datoer, hvor vi ikke må placere kampe af hensyn til Fifa og Uefa, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, til Ekstra Bladet.

I forbindelse med de seneste landskampe mod Montenegro og Serbien var der også problemer i forhold til, at superligaspillerne ikke kunne blive frigivet førend dagen før Montenegro-kampen grundet en superligarunde.

Meget kunne tyde på, at en lignende debat skal blusse op til næste sommer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip