Olsen tester start-ellever med Bendtner på toppen

Nicklas Bendtner er det helt store spørgsmålstegn i landsholdets angreb.

Landstræner Morten Olsen tøvede i lang tid med at udtage ham på grund af manglende kampform, men skader og mangel på angribere, har bragt Bendtner tættere på spilletid i onsdagens testkamp mod Tyrkiet og EM-kvalifikationsåbneren mod Armenien på søndag.

Da Morten Olsen tirsdag i Helsingør testede det, der kunne ligne en start-ellever til kampen mod Tyrkiet, var det med Bendtner som ene mand i angrebet.

Wolfsburg-angriberen spillede i weekenden sine første 20 minutter i et halvt år, da han blev sendt på banen til sin bundesligadebut mod Frankfurt.

I spillet til to mål i Helsingør blev det dog ikke til mange afslutninger for den 26-årige angriber, da Morten Olsen brugte en stor del af tiden på at instruere flere af de andre spillere på A-holdet.

Det er derfor svært at vurdere, om Bendtner fik overbevist Olsen om, at han skal spille.

På B-holdet figurerede truppens to andre angriber, Andreas Cornelius fra FC København og Allsvenskan-topscoreren Lasse Vibe fra IFK Göteborg. Cornelius og Vibe kom ligesom Bendtner ikke til nogen afslutninger.

Martin Braithwaite og Morten "Duncan" Rasmussen, der senest optrådte i Danmarks angreb i foråret mod Ungarn og Sverige, er blevet skadet forud for kampene mod Tyrkiet og Armenien.

Sådan så Morten Olsens A-hold ud i en 4-3-3-formation under tirsdagens træning i Helsingør (fra højre mod venstre): Kasper Schmeichel - Peter Ankersen, Andreas Bjelland, Daniel Agger, Nicolai Boilesen - Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Kahlenberg, William Kvist - Lasse Schöne, Nicklas Bendtner, Christian Eriksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip