Olsen til danskerne: Stop kritikken af Kvist

William Kvist har fået massiv kritik i de danske medier efter søndagens EM-sejr over Armenien, hvor den danske anførervikar blev skiftet ud efter en times spil.

Men kritikken er malplaceret, fastslår landstræner Morten Olsen, der på et pressemøde mandag formiddag går til angreb på det, han mener er en tendens til negativitet mod Kvist, der er ved at brede sig til tribunerne.

- Når jeg ser på kampen, er det en total fejlvurdering, og kritikken har været på vej over længere tid, mener Morten Olsen.

William Kvist, der mod armenierne udfyldte rollen som defensiv midtbanespiller i den første time, har fået kritik for at mangle visioner i afleveringerne og bremse opspillet med for meget trilleri til siden og bagud.

Men den holdning deler landstræneren på ingen måde, og han advarer om, at der er ved at komme et pres fra tribunerne, der ikke er godt for holdet.

- Det skal ikke forplante sig op til tilskuerpladserne, at pressen skriver, at Kvist spiller bolden baglæns hver gang. For det er løgn.

- Det skal ikke hedde sig, at Kvist altid spiller den tilbage, og når Pierre-Emile Højbjerg spiller bolden baglæns - som han også gjorde en del i første halvleg - så er det okay. Så er det ikke fair, og så er det forkert.

- Så får vi et pres udefra, der går ud over holdet. Så lyder det, hver gang, han spiller bolden tilbage, at så er det en "William Kvist-aflevering". Ligesom der tidligere var noget, der blev kaldt en "Rommedahl-aflevering", siger Morten Olsen.

Landstræneren kalder Kvist "en meget vigtig spiller i den første time".

Det var nemlig hans opgave at holde styr på Armeniens eneste rigtige storspiller, Henrikh Mkhitaryan, og det er tydeligt, at Dortmund-stjernen har fyldt en del på det danske taktikmøde før kampen.

- Inden kampen tænkte vi, at hvis han lå på den offensive midtbane, skal vi have en spiller, der kan udradere ham.

- Hvis han spiller helt fremme, spiller han som en "falsk nier", altså han falder nogle gange ned i banen, og så skal vi også have en type, der kan tage ham. Det kunne Kvist, forklarer Olsen.

Nederlaget på 0-4 til samme modstander sidste år sad stadig dybt i landstræneren, der var meget opmærksom på at undgå igen at løbe ind i den armenske kontrakniv.

- Vi skal finde balancen, så vi ikke ryger ind i omstillinger. Hvis vi i første halvleg var blevet fanget i armenske kontraangreb en eller to gange, ville det have heddet sig, at vi ikke er blevet klogere, konstaterer Morten Olsen.

Kampen mod Armenien var William Kvists 49. på det danske landshold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip