Om kort tid skal danskerne til stemmeurnen: Nu har Venstre-kandidat valgt at trække sig

Skrevet af Kamille Isaksen

2 uger siden

|

30/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom der ikke er mange dage til, at danskerne skal til stemmeurnen, så har en af Venstres kandidater nu valgt at trække sig.

Dagens topnyheder

Det er nok de færreste, som ikke har opdaget, at der er et stort valg lige om hjørnet. Gadebilledet er præget af de mange valgplakater, og blandt dem er der nu en kandidat, som ikke længere ønsker at få danskernes stemmer. 

Den politiske verden er ofte præget af skandaler og intense debatter, men sjældent ser man en så dramatisk vending som den, Alexandra Sasha nu står overfor. 

Venstres kandidat til Europa-Parlamentsvalget har besluttet at trække sig fra kandidaturet, hvilket hun annoncerede i et følelsesladet opslag på Facebook. Denne beslutning kommer efter en periode med heftige beskyldninger om hendes angivelige forbindelser til Rusland.

Alexandra Sasha, som er en politiker med rødder i Rusland, har i de seneste uger været midtpunkt i en storm af kontroverser. BT og Ekstra Bladet har begge bragt historier om hendes engagement i det pro-russiske European Russian Forum, og en Instagram-kommentar, hvor hun angiveligt ikke støtter Ukraine, har yderligere intensiveret kritikken. Venstre har forsøgt at afvise nogle af disse påstande med forklaringen om, at hendes konto kunne være blevet hacket.

I sit opslag på Facebook skriver Alexandra Sasha: "I ugevis har jeg været udsat for en smædekampagne fyldt med falske udsagn og ubehagelige fortolkninger. Det har været både fysisk og psykisk hårdt, og jeg må nu erkende, at jeg ikke kan mere. Derfor trækker jeg mig fra at være kandidat til Europa-Parlamentsvalget."

Historierne, som blandt andet har afsløret hendes tidligere bestyrelsesmedlemskab i European Russian Forum, har ført til voldsomme reaktioner fra både offentligheden og medierne. Alexandra Sasha har modtaget trusler, hadbeskeder og været udsat for hærværk, hvilket har skabt et uholdbart pres på hendes kampagne.

"Jeg gik ind i politik for at gøre en forskel og for at tale om mine visioner," skriver hun. "Det er svært, når man konstant skal forholde sig til beskyldninger og hadbeskeder på sociale medier. Det er ikke sådan, jeg ønsker at være kandidat."

Sasha understreger, at hun aldrig har skjult sine russiske rødder, men har set dem som en fordel i den politiske debat. Hun har en akademisk baggrund inden for østeuropæiske studier og statskundskab og har deltaget i mange konferencer, herunder i Europa-Parlamentet og i USA.

Selvom Sasha har trukket sig, vil hendes navn stadig figurere på stemmesedlen til EP-valget, og vælgerne kan stadig stemme på hende.

Du kan se hendes opslag på Facebook her: