Omar El-Hussein kørte i taxi til Krudttønden

28/02/2015 10:15

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein kørte i taxi inden skudattentatet mod et ytringsfrihedsmøde i kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor en mand mistede livet, og tre betjente blev såret.

Det skriver dagbladet Politiken lørdag.

Lederen af efterforskningsenheden ved Københavns Politi, politiinspektør Jørgen Skov, bekræfter over for avisen, at manden prajede en taxi ved Æbeløgade, der ligger i nærheden af Lyngbyvej på det ydre Østerbro, og kørte i retning mod Krudttønden nær Østerbrogade.

- Han prajer en taxi, og det sker, efter at vidner har set ham på Æbeløgade. Han kører et stykke af vejen mod Krudttønden, stiger af og går så til fods et sidste stykke, siger Jørgen Skov til Politiken.

Vidnerne er et yngre par, der har set Omar Abdel Hamid El-Hussein forlade Æbeløgade til fods.

Politiet har fundet og afhørt taxichaufføren.

Æbeløgade og også Borgervænget, hvor den 22-årige efterlod en bil efter angrebet på Krudttønden, ligger ganske nær en adresse i Vognmandsmarken, hvor politiet fredag ransagede en lejlighed og nogle kælderrum.

Fredag formiddag foretog politiet en ny anholdelse af en ung mand, som lørdag fremstilles i grundlovsforhør.

Manden, der er i familie med Omar Abdel Hamid El-Hussein, er sigtet for medvirken til attentaterne den 14. og 15. februar.

I forvejen er to mænd på 19 og 22 år blevet varetægtsfængslet for at have hjulpet den formodede attentatmand med blandt andet at skaffe et våben af vejen.

Politiets efterforskning af skudattentatet ved Krudttønden og det senere attentat mod synagogen i Krystalgade i det indre København, hvor en vagt blev dræbt og to politifolk såret, koncentrerer sig blandt andet om at kortlægge den formodede gerningsmands færden gennem byen.

Allerede om mandagen efter skyderierne havde politiet fået omkring 300 vidneudsagn, og Jørgen Skov opfordrer fortsat vidner, der har set noget i timerne omkring skyderiet, til at kontakte politiet.

/ritzau/