Omar El-Husseins påståede hjælpere er igen i retten

Endnu engang må journalister og tilhørere stå uden for retslokalet, hvor fem unge mænd én for én i løbet af torsdagen skal for en dommer i sagen om skudattentaterne i København 14. og 15. februar, som kostede to mennesker livet.

De fem personer blev anholdt i dagene og ugerne efter angrebet, og alle retsmøder i sagen har indtil nu været afholdt for lukkede døre.

Mændene er sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein op til og imellem attentaterne ved først Krudttønden på Østerbro og senere synagogen i Krystalgade.

Alle fem har været varetægtsfængslet frem til dags dato, 26. marts.

I Københavns Byrets retssal 27 bad anklageren i sagen, Stig Fleischer, som det første om at få dørene lukket:

- Jeg anmoder om lukkede døre af hensyn til sagens behandling. Vi er stadig i en tidlig fase af efterforskningen, og det vil være til skade for den fremadrettede efterforskning i sagen, hvis forhøret skal foregå for åbne døre.

Den første mand, som torsdag har været for en dommer, er en 22-årig mand, som blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør allerede mandagen efter angrebene.

Manden, som har mørkt skæg og halvlangt, tilbagestrøget mørkt hår, bliver varetægtsfængslet i yderligere fire uger frem til 23. april, lyder det fra dommeren.

Det samme gælder for den næste i rækken, en lille 20-årig mand, som blev anholdt samtidig med den 22-årige.

De er begge sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein med at bortskaffe den riffel, som blev brugt ved Krudttønden.

De to er også sigtet for at skaffe ham to håndvåben, som blev brugt ved synagogen og ved skududvekslingen på Svanevej, hvor El-Hussein selv blev dræbt. Ifølge anklageren er sigtelsen uændret.

En 18-årig mand har lige som de to foregående torsdag fået forlænget sin fængsling med fire uger. Han har angiveligt skaffet Omar El-Hussein en skudsikker vest og en kniv.

To mænd på 25 og 30 med relation til bandemiljøet er også sigtet for at bortskaffe riflen fra det første angreb, samt for at "tilvejebringe effekter" forud for episoden på Krystalgade.

De venter stadig på at få afgjort, om de fortsat skal være varetægtsfængslet i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip