Ombudsmand: Embedsmænd må ikke give familie fribilletter

Det var forkert, at tre ansatte i Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE) i 2013 gav deres ledsagere gratis fribilletter, da DRs P3 holdt jubilæumsfest på søfortet Trekroner ved København.

Det skriver Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, til Kulturministeriet og SLKE.

Det var o.k., at de tre ansatte fik fribilletter, fordi de skulle tjekke, at DR overholdt lejekontrakten og for at få idéer til, hvordan Trekroner kunne anvendes. Men ledsagerne må ikke få fribilletter, mener ombudsmanden.

- Når medarbejdernes deltagelse som i denne sag sker som led i deres arbejde, bør de ikke gratis medbringe private ledsagere. Det skaber uklarhed om formålet med medarbejdernes deltagelse, og det efterlader let indtryk af en uberettiget gave, skriver han.

DR gav 10 fribilletter til SLKE, som forvalter Trekroner, ved P3's 50 års jubilæumskoncert.

I oktober 2013 gik ombudsmanden ind i sagen om DRs fribilletter, som Ekstra Bladet afslørede. Dengang mente DR's kulturdirektør Morten Hesseldahl, at DR handlede efter normal praksis, og han fortrød intet i forløbet.

- Intet. Og hvis vi skal leje et andet sted – det gør vi jo jævnligt – og udlejer siger: Det må I gerne, men under de og de omstændigheder, og vi vil have adgang til stedet. Så siger vi "selvfølgelig", siger Morten Hesseldahl.

Han afviste, at fribilletterne skulle få arrangementet til at glide lettere hos SLKE.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, afviste Morten Hesseldahls kritik. Han mente, at avisen blot "beskriver virkeligheden". Poul Madsen anklagede Morten Hesseldahl og DR for at forsøge at dække over en dårlig sag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip