Ombudsmanden undersøger afviste ejendomsvurderinger

Der er måske nyt håb for de boligejere, der mener, at deres ejendomme er vurderet forkert af Skat.

Politiken skriver, at Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, har bedt Skat og Skatteministeriet om nogle redegørelser for at kunne vurdere, om boligejere får den samme behandling, når de har klaget over deres ejendomsvurderinger.

Politiken har tidligere beskrevet, hvordan Skat ikke har villet ændre konkrete grundvurderinger, selv om de er blevet underkendt af enten Landsskatteretten eller et ankenævn.

Senest har en gruppe grundejere i Hørsholm fået Vurderingsankenævn Nordsjællands ord for, at Skats kvadratmeterpris i deres område var sat for højt.

Alligevel fik de 10-15 beboere afslag på at få nedsat ejendomsvurderingen.

Helt konkret har ombudsmanden bedt om at få at vide, hvordan Skats generelle procedurer er i disse sager, og samtidig har han også udbedt sig en statistik over sagsbehandlingstiderne.

Skatteminister Benny Engelbrecht afviser over for avisen, at Skat ikke er villig til at genoptage sager, som boligejeren har krav på at få genoptaget.

Han erkender dog, at procedurerne ikke har været gode nok, og at der er gået for lang tid med at nå frem til afgørelserne.

Tilbage i 2013 viste en opgørelse, at 64 procent af dem, der fik prøvet deres ejendomsvurdering i et vurderingsankenævn, fik medhold i deres klage.

Og 78 procent af de sager, der gik videre til Landsskatteretten, blev desuden vundet af klageren.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip