Område i Norge evakueres efter flere jordskred

Flere jordskred i det nordlige Norge har blokeret en motorvej og sendt blandt andet en kaj i havet.

Det oplyser norsk politi, som fik den første melding om jordskred klokken 02.51 natten til søndag.

Jordskreddene er sket i et området ved Sørkjosen, der ligger i amtet Troms i Nordnorge.

Området er tidligt søndag morgen blevet evakueret af politiet.

Tre personer og tre huse er tidligt søndag morgen evakueret. Der er langt mellem husene i området, og flere huse står tomme, lyder det fra politiet.

- En område, der strækker sig en kilometer, er skredet helt eller delvist, siger operationsleder Gaute Hoff fra Troms politi til NTB.

- Der er sket flere jordskred, og E6-motorvejen er blokeret mindst en sted. En bølgebryder og en kaj er ramlet i havet. Det samme er store jordmasser, og der er fortsat bevægelser i området, siger han videre.

Der er angiveligt tale om flere store jordskred, så politiet arbejdet på at få en helikopter i luften, der kan se skaderne fra oven.

Motorvejen kommer ifølge de norske myndigheder ikke til at blive åbnet søndag. Bilister på strækningen bliver i stedet dirigeret via Finland, skriver NTB.

Vejret i området besværliggør arbejdet på grund af regn. Gaute Hoff regner dog med, at det er klart nok til at sende en helikopter af sted.

- Vi har ikke det fulde overblik over situationen endnu, men vi har ikke fået oplysninger om, at der skulle være tilskadekomne, siger operationslederen og fortsætter:

- Vores patrulje på stedet har banket på flere døre, men ingen har været hjemme. De får heller ikke lov til at flytte hjem, hvis de vender tilbage. Vi har evakueret området, og heldigvis er der ikke så mange huse her.

/ritzau/NTB

.

Dagens Gossip