Omsider lover Egyptens præsident at udskrive valg

Egypterne kan se frem til snart igen at få en folkevalgt forsamling efter mere end to år uden et parlament. Der ventes parlamentsvalg til marts.

Det løfte gav landets præsident, Abdel Fattah al-Sisi, ifølge sin talsmand til en gruppe amerikanske forretningsfolk, som tirsdag besøgte hovedstaden Kairo.

En domstol opløste det demokratisk valgte parlament i juni 2012.

Efter revolutionen i 2011, som førte til Hosni Mubaraks fald, blev Mohamed Mursi den første folkevalgte præsident, men topfiguren fra Det Muslimske Broderskab blev afsat af militæret i løbet af blot et år på posten.

Da general Sisi kom til magten i sommer, var det meningen, at der skulle afholdes parlamentsvalg i november, men der kom aldrig en dato.

Siden har egypterne ventet, og der har været frygt for, at militæret ville glemme løftet.

Al-Sisi siger tirsdag til den amerikanske delegation, at parlamentsvalget kan afvikles inden et økonomisk topmøde i marts i Egypten.

En talsmand for valgkommissionen Medhat Idriss siger, at forberedelserne endnu ikke er så vidt, at konkrete datoer er på plads.

- Vi afventer stadig valgloven, og forberedelserne er i fuld gang, siger Idriss.

Den egyptiske revolution tændte en bølge af håb i det folkerige nordafrikanske land, hvor Det Muslimske Broderskab efterfølgende vandt en overbevisende sejr.

Men i løbet af et års tid mistede store dele af befolkningen tålmodigheden med den første demokratisk valgte præsident og hans regering.

Siden overtog militæret, som blandt andet indførte forbud mod Det Muslimske Broderskab og dets politiske gren, som blev erklæret for en terrororganisation.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip