Omstridt eks-vagtmand slipper nådigt fra skudepisode i USA

Skrevet af admin

12/05/2015

Dagens topnyheder

George Zimmerman, en tidligere frivillig amerikansk vagt, der skød og dræbte en ubevæbnet teenager i 2012, kom mandag til skade, da han var involveret i en skudepisode.

Det oplyser politiet i Lake Mary i delstaten Florida.

Zimmerman slap med mindre skader fra glassplinter, da en kugle ramte forruden på hans bil efter et skænderi med en anden mand.

- Der var kun mindre skader, siger talsmand Bianca Gillette fra politiet i Lake Mary på et pressemøde.

Ifølge hende kontaktede Zimmerman en politibetjent efter skyderiet.

- Han fortalte, at han lige havde været involveret i en skudepisode, siger Bianca Gillette.

Også en tredje part tog kontakt til politiet for at anmelde episoden på vegne af Matthew Apperson, "en hvid mand, der sagde, at han lige havde været involveret i en skudepisode med George Zimmerman".

Ifølge politiets undersøgelser har Zimmerman ikke affyret nogen skud.

- På dette tidspunkt har efterforskningen vist, at George Zimmerman ikke skød. Han blev transporteret til et nærliggende hospital med mindre skader og er siden blevet udskrevet, siger Bianca Gillette.

Det er endnu ikke blevet besluttet, om der skal rejses sigtelse mod de involverede.

Billeder på tv har vist det, der ligner et skudhul gennem forruden i passagersiden af Zimmermans bil.

31-årige Zimmerman var frivilligt medlem af et naboværn, da han i februar 2012 skød og dræbte den 17-årige sorte Trayvon Martin på gaden i et lukket beboelsesområde i Sanford, Florida.

Zimmerman blev frikendt for drabet i juli 2013, hvilket skabte store protester i hele USA på grund af Floridas omstridte "stand your ground"-lov, som giver personer udvidede beføjelser til at forsvare sig selv, hvis de føler sig truet.

Siden har Zimmerman været involveret i flere sager med ordensmagten.

I januar blev han beskyldt for at have overfaldet sin kæreste, men hun trak senere anmeldelsen tilbage.

I september 2014 truede han angiveligt en mand under vanvidskørsel på motorvejen i Florida, men politiet løslad Zimmerman, da manden ikke ønskede at anlægge sag.

Året før ringede Zimmermans daværende kone til politiet og fortalte, at han havde truet hende med en pistol. Hun ønskede dog heller ikke at tage sagen til domstolene.

/ritzau/AFP