Onsdag endte i forvirring i Rødbyhavn

10/09/2015 01:54

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Onsdag aften endte i forvirring for alle i Rødbyhavn. For cirka 240 flygtninge og migranter, der nægtede at forlade et tog for at blive registreret i Danmark, endte aftenen i frihed.

I løbet af dagen havde de 240 migranter og flygtninge nægtet at forlade det tog, de var ankommet til Danmark i, fordi de ikke ville registreres i Danmark.

Onsdag aften rapporterede DR og TV2s journalister på Rødby Færge Station, at politiet på stedet oplyste, at toget med de protesterende migranter og flygtninge klokken 22:45 ville køre til København, hvorfra de kunne køre videre til Sverige.

Den melding blev dog skudt ned af rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, integrationsminister Inger Støjberg (V) og Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Den tågede tvetydighed blev afløst af total forvirring, da migranterne og flygtninge omkring klokken 22:45 ifølge flere medier på stedet fik frit lejde af politiet til at forlade toget og stationen.

Udenfor stationen holdt privatpersoner angiveligt klar til at køre flere af de frie migranter og flygtninge videre mod Sverige.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Sydsjælland og Lolland-Falster Politi, der kunne be- eller afkræfte, at politiet havde givet frit lejde til de protesterende migranter og flygtninge.

Samme aften havde Rigspolitiet udsendt en pressemeddelelse, hvori politidirektør for Rigspolitiet Svend Larsen forklarede, at tog- og færgetrafikken var indstillet fra Rødbyhavn til Puttgarden af sikkerhedsmæssige grunde.

- Af sikkerhedsmæssige grunde har vi været nødt til at lukke visse motorvejsstrækninger og stoppe togtrafikken, ligesom det af sikkerhedsmæssige grunde ikke har været muligt at fortsætte sejladsen mellem Puttgarden og Rødby, sagde han i pressemeddelelsen.

Scandlines, der sejler færgerne mellem Puttgarden og Rødbyhavn, afviste dog over for Ritzau, at færgetrafikken torsdag er indstillet.

- Alle færger sejler. Der er ingen ventetid. Der er ingen begrænsninger nu. Vi har fået ryddet op i det hurlumhej, der opstod, da politiet tilbageholdt en færge onsdag, forklarede Annette Ustrup Svendsen, der er kommunikationschef i Scandlines.

/ritzau/