Opfordring til studerende: Tis i badet

Britiske universitetsstuderende på University of East Anglia i Norwich opfordres nu til at lade den første tissetår falde i morgenbadet. Årsagen er, at man på den måde kan spare en hel del vand.
Det skriver BBC.

Opfordringen kommer i forbindelse med kampagnen "Go with the Flow", hvor der er fokus på at spare på vandet. Hvis universitetes 15.000 studerende tisser i badet om morgenen, og dermed sparer at trække ud i toilettet én gang om dagen, kan der spares rigtig meget vand.

- Vi har lavet en del udregninger, og hvis alle studerende alene på vores universitet tisser i badet, kan vi på et år spare nok vand til at fylde et vandbassin i olympiske mål 26 gange, siger 20-årige Chris Dobson til BBC. Han er sammen med sin studiekammerat Debs Torr i spidsen for det projekt, som folk enten elsker eller hader.

Læs også: Derfor er det meget mere ulækkert at tisse i poolen, end du troede

- Vi forsøger at udfordre en konventionel adfærd og skabe debat om en ressource, mange tager for givet, siger Chris Dobson.

Mange mener, det er ulækkert og uhygiejnisk at tisse i badet. De to universitetsstuderende er klar over, at det er en kontroversiel opfordring. Derfor har undervejs rådført sig med en professor for at sikre sig, at der ikke er sundhedsfarlige aspekter ved ideen.

Læs også: Derfor tisser du hele tiden

- Så længe vandet strømmer, er der ikke hygiejniske farer ved det, da urin er sterilt, men vi vil opfordre til, at man kun deltager i udfordringen, hvis man er den eneste, der bruger badet, siger Chris Dobson.