Opgørelse: Vi cyklede tre milliarder kilometer sidste år

Meget tyder på, at danskerne i højere grad bruger cyklen, når de skal på arbejde, i skole eller i det hele taget bare skal rundt i landet. I hvert fald var der særdeles travlt på de danske cykelstier i 2014. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Omkring tre milliarder kilometer vej blev sidste år tilbagelagt på cykel. Det er det højeste tal siden 1995.

Det svarer samtidig til en stigning på seks procent siden 2013, hvis man kigger på Vejdirektoratets cykeltrafikindeks, der måler, hvor meget der bliver kørt på cykel i Danmark.

Transportminister Magnus Heunicke (S) håber, at den stigende cykelglæde fortsætter.

- Regeringen har investeret massivt i cykelområdet de seneste år, og med dedikerede cykelpuljer har vi løbende afsat midler til supercykelstier og andre initiativer, der kan fremme cyklismen i Danmark, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det begynder vi at kunne se i statistikkerne. Men jeg er endnu ikke tilfreds. Udviklingen skal fortsætte, så danskerne i de kommende år i endnu højere grad vælger at sætte sig i cykelsadlen.

Regeringen har siden 2012 afsat cirka 420 millioner kroner til at forbedre cykelområdet i Danmark. I 2014 lancerede transportministeren en ny national cykelstrategi, der skulle få flere danskere til at vælge jernhesten.

- Cyklen er et miljøvenligt, sundt og effektivt transportmiddel, og vi skal have endnu flere danskere til at cykle, siger transportministeren og tilføjer:

- Det kræver, at vi i tæt samarbejde med kommunerne rundt om i landet fastholder fokus på at skabe gode og indbydende rammer for danske cyklister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip