Ophedet tv-debat: Sanders tvivler på Clintons dømmekraft

15/04/2016 08:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Hillary Clinton og Bernie Sanders, Demokraternes rivaler i kampen om at blive partiets præsidentkandidat, skruede begge bissen på, da de natten til fredag dansk tid diskuterede økonomi, minimumløn, Israel og våben i en ophedet tv-debat.

Hvor de to politikere tidligere har holdt en pænere tone, end den Republikanernes kandidater har taget i brug, var både Sanders og Clinton ude med riven forud for den vigtige nominering i delstaten New York om få dage.

Bernie Sanders har tidligere sat spørgsmålstegn ved den tidligere udenrigsministers præsidentkvalifikationer. Det gør han ikke længere. Til gengæld stoler han ikke på Hillary Clintons evne til at træffe de rigtige beslutninger.

- Har Clinton intellektet, erfaringen til at blive præsident? Selvfølgelig har hun det, men jeg tvivler på hendes dømmekraft, sagde Sanders og pegede på, at Hillary Clinton har taget imod penge fra Wall Street og bakkede op om USA's invasion i Irak i 2003.

- Jeg sætter spørgsmålstegn ved hendes dømmekraft, der stemte for krigen i Irak, den værste udenrigspolitiske bommert i vores lands historie, sagde han og tilføjede, at det "ikke er den slags dømmekraft, vi har brug for".

Hillary Clinton svarede igen ved at betvivle 74-årige Sanders' politik, som han i et nyligt interview med New York Daily News havde problemer med at konkretisere.

- Det er let nok at diagnosticere et problem. Det er noget andet at gøre noget ved det, lød det fra den tidligere førstedame i USA.

Særligt debatten om våben fik de to kandidater til at bide ad hinanden og skrue op for stemmernes volumen.

- Hvis I råber i munden på hinanden, kan seerne ikke høre nogen af jer, lød det fra CNN's Wolf Blitzer, der var ordstyrer.

New York peger tirsdag på delstatens foretrukne kandidat af de to. De seneste meningsmålinger i staten, hvor Sanders er født, og Clinton var senator i otte år, viser en klar føring til Hillary Clinton.

Også i den samlede stilling i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat fører Hillary Clinton. Dog har Bernie Sanders vundet syv af de seneste otte delstaters nomineringer.

/ritzau/