Opinionsmåling: Merkels konservative mister opbakning

Skrevet af admin

19/01/2016

Dagens topnyheder

Forbundskansler Angela Merkels konservative regeringsparti har mistet tilhængere og partiet er gået 2,5 procentpoints tilbage i meningsmålingerne til nu 32,5 procent.

Det er det laveste niveau for de kristelige demokrater siden valget i 2013, viser en ny opinionsmåling som Insa har foretaget for tabloidavisen Bild.

Målingen viser også, at det højreorienterede Alternativ for Tyskland (AfD) er gået frem med et procentpoint til 12,5 procent.

I Insas målinger synes AfD gennemgående at få lidt mere opbakning end i de fleste andre meningsmålinger.

Bild angiver ikke nogen grund til Merkels tilbagegang, men vælgernes opbakning er faldet, mens strømmen af flygtninge og migranter er fortsat ind i Tyskland.

Den kontroversielle Pegida-bevægelse - Foreningen mod islamiseringen af Europa - har fået ny vind i sejlene efter de mange voldelige optrin og seksuelle forulempelser af kvinder nytårsnat i Köln og andre byer.

Der er samtidig betydelig bekymring i Tyskland over, om landet kan håndtere de 1,1 millioner asylansøgere, som kom til landet i 2015.

Forbundskansleren siger, at hun støtter en stærk skærpelse af udvisningsreglerne for flygtninge, som er straffet.

CDU/CSU genvandt magten ved valget i 2013 og indgår i en såkaldt "stor koalition" med socialdemokraterne.

Tyskland har planer om langt hurtigere end nu at sende afviste asylansøgere fra Algeriet og Marokko ud af landet. De skal placeres i særlige udsendelsescentre, siger tyske embedsmænd.

Forslaget kommer, efter at Tyskland har registreret en skarp stigning i antallet af nye asylansøgere fra disse to lande.

Avisen Welt am Sonntag skrev i weekenden, at Merkel og delstaten Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer, fra CSU er blevet enige om, at asylansøgere fra Marokko og Algeriet ikke længere skal placeres i asylcentre rundt om i Tyskland.

/ritzau/Reuters