Opkomlingen skal snyde de garvede i Flandern

Det kræver sin cykelrytter at kæmpe sig igennem en 259 kilometer lang flamsk cocktail af brosten, smalle veje og stejle bakker.

Derfor er det ikke alle og enhver, der kan vinde den belgiske forårsklassiker Flandern Rundt, og det begrænser favoritfeltet i dette års løb til tre ryttere.

To af dem har tidligere bevist, at de har det, der skal til, mens den tredje helt sikkert har potentialet til at komme først i måle i Oudenaarde.

Sidstnævnte er Peter Sagan fra Cannondale, der blev nummer to sidste år. I år har han vundet E3 Prijs Vlanderen-Harelbeke og blev nummer tre i Gent-Wevelgem.

Han skal forsøge at overliste rutinerede specialister som Tom Boonen og Fabian Cancellara, og det er ikke helt umuligt, hvis man spørger Brian Holm, der er sportsdirektør for Boonen hos Omega Pharma-Quick-Step.

- Der kommer til at sidde fem-seks ryttere i finalen, og blandt dem vil være de tre favoritter.

- Cykelryttere under ikke hinanden noget som helst, og når to ryttere (Boonen og Cancellara, red.) hver har vundet løbet flere gange, så vil de sidde og holde ekstra godt øje med hinanden.

- Det betyder, at Sagan kan få lov at køre, og derfor er han mit bud på en vinder, siger Holm til Eurosport.

Når Holm underspiller Boonens muligheder for at hente en historisk fjerde sejr i løbet, kan der være taktik i det. Men det kan også skyldes, at Boonen ikke har haft den bedste optakt til løbet.

Mest af alt, fordi hans kæreste Lore i optakten til Milano-San Remo fik problemer under sin graviditet. Boonen meldte afbud til løbet og støttede sin kæreste under det forløb, der endte med en ufrivillig abort.

Samtidig har han forstrakt et ledbånd i tommelfingeren og kan derfor ikke køre helt ubesværet.

Den sidste rytter i favorit-trekløveret, den forsvarende mester Fabian Cancellara fra Trek, har holdt rimelig lav profil i år, når man ser bort fra hans andenplads i Milano-San Remo.

Han skal prøve at vinde sit tredje Flandern-trofæ og dermed nå op på siden af Boonen. I et videointerview med cykelmagasinet Incycle afviser han dog, at der bliver tale om en mand-mod-mand-duel om sejren.

- Jeg ved, at hele verden vil se en duel mellem mig og Tom, men hvis jeg kun kigger på ham, er der andre, der kan vinde, fordi jeg fokuserer på én person. Der er 10-15 ryttere, der kan vinde, siger Cancellara.

Løbet sættes i gang i Brugge søndag formiddag. Tv-dækningen på Eurosport begynder klokken 12.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip