Opposition: Regeringen må redde boligejerne allerede nu

Det er beklageligt, at boligejerne nu har udsigt til at vente yderligere to år, før det nye system til vurdering af ejendomme er på plads.

Sådan lyder meldingen fra den borgerlige opposition, efter at regeringen ifølge Ritzau og flere andre mediers oplysninger vil udskyde det nye system til 2017.

- Det er brandærgerligt og en begmand for regeringen, at det nye system må udskydes, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

Ifølge Politiken mener han, at regeringen må have idéer til, hvad der skal ske i mellemtiden. Han vil dog ikke selv udtale sig om, hvad der skal gøres, før der torsdag fremlægges en rapport om sagen.

Det er en kommission, der kommer med sine anbefalinger til et nyt system, og det er på den baggrund, at regeringen vil udskyde ændringerne.

Oprindeligt skulle det nye system være på plads næste år, så der kunne komme nye, mere korrekte vurderinger i foråret 2016. Men den nødvendige lovgivning kan først være plads i løbet af 2017.

Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, mener, at der bør handles nu.

- Danske boligejere må efterhånden sidde tilbage med det indtryk, at problemerne med de fejlagtige ejendomsvurderinger ingen ende vil tage, og det er naturligvis utilfredsstillende, siger han.

Ifølge TV2 indebærer den model, som udvalget arbejder med, at 32 procent af alle ejendomsvurderinger i landet fortsat vil blive vurderet op til 20 procent for højt eller lavt, og det finder Ole Birk Olesen uacceptabelt.

- Vi kan ikke holde boligejerne hen i endnu et år med fejlagtige vurderinger, og vi kan slet ikke spise dem af med et system, som medfører, at nogle fortsat kommer til at betale for meget i ejendomsskat, siger Ole Birk Olesen.

Han foreslår, at der fremadrettet bliver trukket 20 procent af ejendomsvurderingerne, så ingen kommer til at betale for meget.

De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, foreslår at fastfryse grundskylden, fordi der er udsigt til store stigninger fremadrettet.

- Flere tusinde familier går rundt i usikkerhed. Nogle er i tvivl om, om de kan blive boende. vi skal have sat en prop i hullet nu, siger han.

Hele systemet om ejendomsvurderinger blev sat under lup sidste år, da det kom frem, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemte overens med de priser, husene blev handlet til.

/ritzau/

 

Dagens Gossip