Opposition: Syriens regime har dræbt 2900 med knive

De militære styrker, som er loyale mod den syriske præsident, Bashar al-Assads, styrker har dræbt op mod 2900 mennesker "med knive" siger oppositionen i Den Nationale Koalition i en rapport tirsdag.

Rapporten, som udgives i forbindelse med Den Internationale Menneskerettighedsdag, beskylder regeringsstyrkerne for at have udført "mindst 20 massakrer, hvor 2885 mennesker er blevet slagtet med knive eller andre primitive våben."

- Blandt ofrene var der over 200 børn og over 120 kvinder, hedder det.

- Drabene udgør en serie af organiseret forbrydelser mod menneskeheden, siger koalitionen bag den 81 sider lange rapport, som er baseret på åbent kildemateriale, internationale undersøgelser og vidneudsagn fra både overlevende og aktivister fra oppositionen.

Blandt de nævnte massakrer er drabene på mindst 110 mennesker i byen Houla i den centrale Homs-provins den 25. maj 2012.

FN har bekræftet, at de fleste af de dræbte på stedet blev ofre for summariske henrettelser begået af militsfolk på regeringsstyrkernes side.

Rapporten nævner også snesevis af drab i byen Banias og i landsbyen and Bayda næsten et år senere. Her skete der mange summariske henrettelser af kvinder og børn.

- Regimet begyndte fra revolutionens første dage med at oprette dødspatruljer, som navnligt skulle udføre massakrer med "kolde våben", siger koalitionen.

Over 125.000 mennesker er blevet dræbt under den 33 måneder lange konflikt i Syrien, siger aktivister i gruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som har hovedkvarter i London.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip