Oppositionen og Janukovitj sidder i natlige forhandlinger

Lederne af den ukrainske opposition og præsident Viktor Janukovitj har tidligt fredag morgen afbrudt forhandlinger i hovedstaden Kijev, lyder det fra en EU-kilde.

Sammen med blandt andet udenrigsministre fra Frankrig, Tyskland og Polen har de stridende partier i Ukraine natten til fredag forsøgt at finde en løsning på krisen, der har kostet mindst 75 livet de seneste døgn.

- Forhandlingerne er meget vanskelige og har stået på hele natten, siger EU-kilden, som tilføjer, at krisemødet ventes at blive genoptaget før middagstid.

Viktor Janukovitj holdt torsdag møder med Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, Tysklands Frank-Walter Steinmeier og Polens Radoslav Sikorski.

Ifølge den polske premierminister, Donald Tusk, havde Janukovitj torsdag aften "udtrykt villighed" til at afholde "tidligt valg i år" under mødet med de tre udenrigsministrene.

Donald Tusk tilføjede, at de tre udenrigsministre arbejder på et dokument, "der giver håb om en aftale og en afslutning på volden".

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, lød dog ikke til at være lige så optimistisk. Han udtalte torsdag aften, at forhandlingerne er "meget svære", og at der ikke er udsigt til en hurtig aftale.

Imens de tre udenrigsministre fra EU holdt møder med regeringen og oppositionen i Kijev, mødtes deres udenrigsministerkolleger torsdag eftermiddag i Bruxelles og aftalte sanktioner mod Ukraine.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip